Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Wraps:
- 125 g amandelmeel (klik hier)
- 5 g xanthaangom (klik hier)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik hier)
- 1 ei
- 15 ml water
Gehaktmengsel:
- 75 g rundergehakt
- 3 takjes verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 20 g tomatenpuree
- 20 g ui
- 1 el olie
- 1/2 tl sambal
- snufje peper
- snufje zout
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de wraps in een keukenmachine tot een deeg en wikkel het in vershoudfolie.
Maak ondertussen het gehaktmengsel door alle ingrediënten te mixen in de keukenmachine.
Verdeel het deeg in tweeën en leg het tussen twee vellen bakpapier.
Rol het tot een platte wrap met behulp van een deegroller en herhaal dit nogmaals.
Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en bak het in een pan met een beetje olie.
Zet de deksel erbovenop zodat het gehakt goed gaar wordt.
Beleg de Turkse pizza met bijvoorbeeld deze koolhydraatarme knoflooksaus, sla, komkommer en tomaat.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Turkse, pizza, lahmacun, wrap, tortilla,