Ik heb deze Turkse pizza gemaakt voor de challenge van deze week. De smaak van het gehaktmengsel is verrukkelijk en de “wraps” kun je ook gebruiken als gewone pizzabodem of bijvoorbeeld tortilla’s! Heb je geen zin om wraps te maken? Bekijk dan deze koolhydraatarme wraps in mijn winkeltje. Lekker bij deze chili con carne of deze Mexicaanse ovenschotel!
Je hebt de wraps en het gehaktmengsel in een handomdraai gemaakt. Heel erg makkelijk om te maken dus! De Turkse pizza heb ik belegd met sla, komkommer, tomaat en deze knoflooksaus.
Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Turkse pizza
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 2 stuks
- Aantal koolhydraten: 4,7 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Wraps:
- 125 g amandelmeel (klik hier)
- 5 g xanthaangom (klik hier)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik hier)
- 1 ei
- 15 ml water
Gehaktmengsel:
- 75 g rundergehakt
- 3 takjes verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 20 g tomatenpuree
- 20 g ui
- 1 el olie
- 1/2 tl sambal
- snufje peper
- snufje zout
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de wraps in een keukenmachine tot een deeg en wikkel het in vershoudfolie.
Maak ondertussen het gehaktmengsel door alle ingrediënten te mixen in de keukenmachine.
Verdeel het deeg in tweeën en leg het tussen twee vellen bakpapier.
Rol het tot een platte wrap met behulp van een deegroller en herhaal dit nogmaals.
Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en bak het in een pan met een beetje olie.
Zet de deksel erbovenop zodat het gehakt goed gaar wordt.
Beleg de Turkse pizza met bijvoorbeeld deze koolhydraatarme knoflooksaus, sla, komkommer en tomaat.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Turkse, pizza, lahmacun, wrap, tortilla,
Kan ik deze wraps ook zo bakken, zonder beleg? Ik wil ze dan gebruiken voor fajita!
Ja dat kan! Ze worden wel snel wat knapperig. Voor fajitas zou ik dan eerder deze maken Petra! https://www.oanhskitchen.nl/groente-wraps/