Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vlierbloesem siroop

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: Ongeveer 2 liter
  • Aantal koolhydraten: -

Ingrediënten


Bereidingswijze

Knip de vlierbloesems zo ver mogelijk af (de takjes maken de siroop bitter)
Schud de vlierbloesem voorzichtig uit zodat eventuele beestjes uit de bloesem vallen.
Doe de vlierbloesem in een grote pot of pan en zet net onder water en laat dit enkele dagen staan.
Zeef het water in een pan met daarbovenop een zeef en een theedoek zodat de bloesems en eventuele beestjes achterblijven.
Doe het sap met de erythritol en de citroenschijfjes in een pan en breng dit aan de kook.
Laat het rustig pruttelen totdat de erythritol is opgelost.
Voeg meer erythritol toe naar smaak.
Verwijder de citroenschil en giet de siroop in een schone fles, sluit het af en zet het op z’n kop.
Bewaar de siroop op een droge en koele plek en bewaar het na openen in de koelkast.

Notities

De siroop is heerlijk met een schijfje citroen en munt!

Doe er nog wat ijsklontjes bij om optimaal te genieten van deze verfrissende dorstlesser!

Sleutelwoorden: vlierbloesemsiroop, koolhydraatarm, suikervrij, siroop, limonade, low carb, keto