Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 40 g roomboter
- 4 eieren
- 35 erythritol (klik)
- 150 g Griekse yoghurt
- 175 gram amandelmeel (klik)
- 25 gram kokosmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl zout
- 2 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
- 200 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 2 el erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 c. Smelt de boter, klop de eieren voor enkele minuten luchtig met een mixer en meng alle ingrediënten van het cakebeslag bij elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te kloppen met erythritol en vanille. Roer de mascarpone zacht en meng het bij de slagroom. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer op beide plakken een laag vulling en leg de plakken op elkaar. Garneer de taart met frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slagroom, taart, gebak,