Deze week heb ik gekozen om deze overheerlijke slagroomtaart te maken!
Klik hier voor meer taart recepten.
PrintSlagroom taart!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 8 punten
- Aantal koolhydraten: 2.8 khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 40 g roomboter
- 4 eieren
- 35 erythritol (klik)
- 150 g Griekse yoghurt
- 175 gram amandelmeel (klik)
- 25 gram kokosmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl zout
- 2 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
- 200 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 2 el erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 c. Smelt de boter, klop de eieren voor enkele minuten luchtig met een mixer en meng alle ingrediënten van het cakebeslag bij elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te kloppen met erythritol en vanille. Roer de mascarpone zacht en meng het bij de slagroom. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer op beide plakken een laag vulling en leg de plakken op elkaar. Garneer de taart met frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slagroom, taart, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Dat gaan we uitproberen. Als dit maakt dat ik ook taart kan eten zonder dat dit mijn Diabetes type 2 beïnvloed maakt dat het leven een stuk leuker en feestjes aangenamer.
Leuk Gerard! Ik ben benieuwd wat je er van vindt ☺️
mmmm Hij ziet er lekker uit dank je wel
Ziet er goed uit! Ga ik zeker maken!
Deze ga ik zoiezo dit weekend maken ! Hij ziet er heeeeeerlijk uit !
ik mis alleen wel hoeveel koolhydraten deze bevat. Vind ik persoonlijk altijd fijn om te weten 🙂 oftewel hoe groot stuk ik mag nemen haha !
Ohh ja! Ik zal vanavond gaan uitrekenen Evelien! ☺️
Hoeveel kh aub ziet er heerlijk uir
Ik zal het vanavond eens uitrekenen! ☺️
Ik vind het knap hoe je alles weer uitgevogeld hebt. Ziet er weer lekker uit!
.
Dankjewel Ingrid!
Hoi Sherina,
Tuurlijk kan dat! Mijn voorkeur gaat uit naar stevia kristal sweet omdat het natuurlijk is en het geen bittere nasmaak heeft ☺️
Groetjes Oanh
Het deeg rijst niet en blijft vloeibaar. Wat doe ik fout
Je kunt de eieren luchtig mixen met de mixer en ik weet niet zo goed hoe het komt dat het vloeibaar blijft. Als he goed is moet de amandelmeel en vooral kokosmeel het vocht opnemem.
Hallo oath. Is deze taart ook koolhydraatarm
Hoi! Hoeveel CM doorsnee is de vorm waarin je de taart maakt? Aangezien je er 8 punten uit haalt denk ik een ronde vorm van 20 CM doorsnee? Groetjes Marieke
Ik gebruik bijna altijd eentje van 21diacm! ?
Hallo Oanh,
Ziet er heerlijk uit. Welke maat springvorm heb je hier gebruikt?
Met vriendelijke groet,
Manon
21 diacm! ?