Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spicy Tonijn Sushi!

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 18
  • Aantal koolhydraten: -

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 nori vellen
  • 3 el mascarpone
  • 150 gram verse tonijnfilet
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el sriracha sambal (zie plaatje hieronder)
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • sojasaus
  • wasabi

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water. Pureer de bloemkool tot puree en knijp vervolgens het vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek.
Meng de bloemkoolpuree bij de mascarpone.

Snijd de tonijn fijn en meng het met de mayonaise, fijngesneden bosui en de sambal.
Laat het even in de koelkast staan totdat de bloemkool is afgekoeld.
Snijd de avocado in reepjes.

Leg een nori vel met de ruwe kant naar boven en spreid het bloemkool mengsel uit over de nori vel (laat de randjes vrij)
Verdeel het tonijnmengsel in een reep aan het begin van de nori vel op het bloemkool mengsel met plakjes avocado erbovenop en rol de sushi op (gebruik zo nodig een sushi matje).
“Lijm” de sushi dicht door het uieneinde nat te maken met water voordat je het dicht rolt.

Snijd de sushi rol voorzichtig met een nat mes en leg de sushi’s op een bordje met een bakje met sojasaus en een beetje wasabi. Sprenkel er tot slot nog wat gesneden bosui over voor extra spice.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, spicy, sushi, tonijn,