Manon en Trudy hadden het verzoekje voor een spicey tonijn sushi
Man o man wat heb ik lekker geluncht!
Hij is verrukkelijk en niet eens zo moeilijk om te maken 🙂
Ingrediënten 3 rollen = 18 sushi stukjes
- 1 bloemkool
- 3 nori vellen
- 3 el mascarpone
- 150 gram verse tonijnfilet
- 2 el mayonaise
- 1/2 el sriracha sambal (zie plaatje hieronder)
- 1 avocado
- 1 bosui
- sojasaus
- wasabi
Bereidingswijze:
Maak de bloemkool fijn in een foodprocessor of rasp
Doe het in een magnetron bestendige bak en doe daar een deksel op
Laat de bloemkool voor 4 minuten stomen in de magnetron op 750watt
Knijp vervolgens het vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek en doe het in een kom
Doe de mascarpone bij de bloemkool en meng het goed samen
Snijd dan de tonijn fijn en doe de mayonaise, fijngesneden bosui en de sambal erbij
Laat het even in de koelkast staan totdat de bloemkool is afgekoeld
Snijd de avocado in reepjes
Leg een nori vel met de ruwe kant naar boven en spreid het bloemkool mengsel uit over de nori vel (laat de randjes vrij)
Doe het tonijn mengsel in een reep aan het begin van de nori vel op het bloemkool mengsel met plakjes avocado en rol de sushi op (gebruik zo nodig een sushi matje)
Snijd de sushi rol voorzichtig met een nat mes en leg de sushi’s op een bordje met een bakje met sojasaus en een beetje wasabi
Sprenkel er tot slot nog wat gesneden bosui over voor extra spice 🙂
Hmmm! Ik heb genoten 🙂
Oeh geweldig Oanh. Die gaan we heeel snel proberen!
Ja hij is heerlijk Manon! ??
Hier zojuist gemaakt ,maar dan de versie uit je boek.Smaak is erg lekker alleen de vellen blijven bij mij wat harder.Komt mss omdat het bloemkool mengels al wat was afgekoeld. Denk dat door de warmte het vel soepeler word. Heb nog wat jn de koelkast staan mss dat die door het vocht nog wat zachter gaan worden ,maar toch de smaak is lekker..
Ohh wat leuk Nicole!
Je zou anders ook de vellen een heeeel klein beetje vochtig kunnen maken. Alhoewel het wel per vel verschilt, de een is droger/harder dan de ander 🙂
Groetjes Oanh
Hoi Oanh,
Ook ik heb de sushi gemaakt en hij was echt heerlijk! Net zo lekker als met sushirijst. Wel had ik de bloemkool gekookt, waardoor het denk ik iets te nat bleef en de norivellen niet goed te snijden waren. Ik ga het de volgende keer met de magnetron proberen. Daar hoeft geen water bij toch? Verbrand de bloemkool dan niet?
Groetjes Charlotte
Als je niet veel tijd hebt kun je er ook een maaltijdsalade van maken. Dan hoef je niet te rollen en dan heb je toch dezelfde smaak