Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witlof frittata

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 250 g witlof
  • 3 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 1/4 bouillonblokje
  • 40 g blauwe kaas
  • Takje tijm
  • Snufje peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Verwijder, indien gewenst, het stronkje van de witlof, en snijd het horizontaal in vier stukken.
Blancheer de witlof ongeveer 5 minuten in een pan met water en giet het zo goed mogelijk af.
Meng de eieren met de slagroom, bouillonblokje, blauwe kaas, tijm en peper.
Leg de witlof in een ovenschaal en verdeel het eimengsel over de witlof.
Bak de frittata 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: witlof, ovenschotel, witlof kwekerij, lof, kip, koolhydraatarm, frittata, blauwe kaas, keto,