Witlof frittata

Het tweede recept die ik heb gemaakt in samenwerking met het familiebedrijf Witlof kwekerij LOF is deze witlof met blauwe kaas. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. De kaas geeft een rijke en pittige touch aan het gerecht. Je kunt deze frittata maken voor de lunch, voorgerechtje of al hoofdgerecht in combinatie met een frisse salade of een kommetje soep. Als je niet zo’n fan bent van blauwe kaas kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld geitenkaas!

Klik hier voor meer recepten met witlof.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witlof frittata

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 250 g witlof
  • 3 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 1/4 bouillonblokje
  • 40 g blauwe kaas
  • Takje tijm
  • Snufje peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Verwijder, indien gewenst, het stronkje van de witlof, en snijd het horizontaal in vier stukken.
Blancheer de witlof ongeveer 5 minuten in een pan met water en giet het zo goed mogelijk af.
Meng de eieren met de slagroom, bouillonblokje, blauwe kaas, tijm en peper.
Leg de witlof in een ovenschaal en verdeel het eimengsel over de witlof.
Bak de frittata 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: witlof, ovenschotel, witlof kwekerij, lof, kip, koolhydraatarm, frittata, blauwe kaas, keto,

Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.