Ingrediënten
- 550 g witlof
- 300 g kippendijen
- 25 g uien
- 1 teen knoflook
- Olie
- 150 ml slagroom
- 1/2 bouillonblokje
- 15 g mosterd
- Snufje peper
- Snufje zout
- Klein takje tijm
- 20 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Verwijder, indien gewenst, het stronkje van de witlof, en snijd het horizontaal in vier stukken.
Blancheer de witlof ongeveer 5 minuten in een pan met water.
Snijd ondertussen de kippendijen in reepjes.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit het met de kippendij in een pan met olie.
Schenk na ongeveer 5 minuten de slagroom bij de kippendijen en voeg het bouillonblokje, mosterd, peper, zout en tijm toe.
Giet de witlof zo goed mogelijk af en verdeel de witlof in een ovenschaal.
Schep het mengsel erover en garneer het met geraspte kaas.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: witlof, ovenschotel, witlof kwekerij, lof, kip, koolhydraatarm,