Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witlof ovenschotel met pompoen

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 2 personen
  • Aantal koolhydraten: 5,5 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 350 g pompoen
  • 75 g spekblokjes
  • 300 g gehakt
  • 25 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kerrie massala
  • 10 g mosterd
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 120 g kastanje champignons
  • 75 g witlof
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl mosterd
  • snufje peper
  • 50 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de pompoen en kook het beetgaar in een pan met water.
Bak de spekblokjes met het gehakt.
Snijd de ui en knoflook fijn en voeg het met de kerrie, mosterd, peper en zout toe aan het gehakt.
Snijd de champignons in plakjes en bak het mee in de pan.
Schep een deel van het gehaktmengsel in een ovenschaal met daaroverheen witlof blaadjes.
Herhaal dit tot het gehakt en de witlof op is.
Pureer de pompoen met een staafmixer en meng nootmuskaat, peper en mosterd door de puree.
Schep de puree bovenop het gehakt en strooi de geraspte kaas over het geheel.
Bak de ovenschotel 25 minuten goudbruin in de oven op 160c.


Sleutelwoorden: ovenschotel, pompoen, witlof, koolhydraatarm, makkelijk, glutenvrij, gehakt,