Ingrediënten
- 550 g witlof
- 25 g uien
- 75 g prei
- 1 teen knoflook
- snuf peper
- snuf oregano
- snuf tijm
- 2 laurierblaadjes
- 100 ml slagroom
- 1 groente bouillonblokje
- 1,5 l water
Bereidingswijze
Snijd de witlof, uien, prei en knoflook in stukjes en fruit het enkele minuten met olie in een soeppan.
Voeg na enkele minuten de kruiden toe en bak het enkele minuten.
Schenk na ongeveer 5 minuten de slagroom, water en het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook.
Laat het pruttelen totdat alles gaar is gekookt en pureer de soep met een staafmixer egaal.
Notities
Bak er eventueel stukjes spek bij voor de garnering en snijd rauwe stukjes witlof voor een knapperige touch.
Sleutelwoorden: soep, witlof, maaltijdsoep, soepje, koolhydraatarm, low carb, keto,