Witlof soep

Een tijdje terug heb ik witlof ontvangen van Witlof kwekerij Lof. Ze waren mega vers, heerlijk van smaak en prachtig van kleur! Ik heb er meerdere recepten van gemaakt waaronder deze smaakvolle soep. Ik heb er stukjes spek bij gebakken als mooie en smakelijke garnering en stukjes verse rauwe witlof voor een frisse touch. De soep is lekker voor de lunch en ook heerlijk als maaltijd voor het diner! Ik bak er dan wel lekker een koolhydraatarm broodje bij met een lekker smeerseltje of een rijkelijk gevulde salade.

Klik hier voor meer soep recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witlof soep

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 5 porties

IngrediΓ«nten

  • 550 g witlof
  • 25 g uien
  • 75 g prei
  • 1 teen knoflook
  • snuf peper
  • snuf oregano
  • snuf tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml slagroom
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1,5 l water

Bereidingswijze

Snijd de witlof, uien, prei en knoflook in stukjes en fruit het enkele minuten met olie in een soeppan.
Voeg na enkele minuten de kruiden toe en bak het enkele minuten.
Schenk na ongeveer 5 minuten de slagroom, water en het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook.
Laat het pruttelen totdat alles gaar is gekookt en pureer de soep met een staafmixer egaal.


Notities

Bak er eventueel stukjes spek bij voor de garnering en snijd rauwe stukjes witlof voor een knapperige touch.

Sleutelwoorden: soep, witlof, maaltijdsoep, soepje, koolhydraatarm, low carb, keto,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.