Ingrediënten
Bodem:
- 50 g gesmolten roomboter
- 200 amandelmeel (klik)
- 20 g gebroken lijnzaad (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 1 eiwit
- koekkruiden
Vulling:
- 400 g witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- 3 gelatine blaadjes
- 200 ml slagroom
- 200 g roomkaas
- 250 mascarpone
- 35 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 125 g frambozen
Topping:
- witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem en druk het mengsel aan in een ingevette springvorm van 21diacm.
Leg de taartbodem 25 minuten in de oven.
Doe de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
Meng de slagroom, roomkaas, mascarpone, erythritol en vanille in een kom tot een egale massa.
Pureer de frambozen en voeg die toe.
Los de gelatineblaadjes op in een pannetje met ongeveer 4 el water en meng het samen met de gesmolten chocolade bij het roomkaas mengsel.
Giet het mengsel over de taartbodem wanneer deze is afgekoeld en laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de taart tot slot met frambozen en witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witte, chocolade, frambozen, cheesecake, taart