Hoe leuk en vooral lekker is deze witte chocolade cheesecake! Hij heeft een super crunchy bodem, een romige vulling en een zoete en frisse topping. Je kan zoveel smakelijke desserts en ander lekkers maken van de witte chocolade waaronder deze witte chocolade mousse (klik) Ik vind het een perfecte zomerse traktatie!
Ik heb de taart gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintWitte chocolade frambozen cheesecake!
- Bereidingstijd: 3,5 uur
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 8.4 g khd per punt
Ingrediënten
Bodem:
- 50 g gesmolten roomboter
- 200 amandelmeel (klik)
- 20 g gebroken lijnzaad (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 1 eiwit
- koekkruiden
Vulling:
- 400 g witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- 3 gelatine blaadjes
- 200 ml slagroom
- 200 g roomkaas
- 250 mascarpone
- 35 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 125 g frambozen
Topping:
- witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem en druk het mengsel aan in een ingevette springvorm van 21diacm.
Leg de taartbodem 25 minuten in de oven.
Doe de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
Meng de slagroom, roomkaas, mascarpone, erythritol en vanille in een kom tot een egale massa.
Pureer de frambozen en voeg die toe.
Los de gelatineblaadjes op in een pannetje met ongeveer 4 el water en meng het samen met de gesmolten chocolade bij het roomkaas mengsel.
Giet het mengsel over de taartbodem wanneer deze is afgekoeld en laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de taart tot slot met frambozen en witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witte, chocolade, frambozen, cheesecake, taart
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Klinkt lekker, waar koop je die witte chocolade??
Is het de bedoeling dat het slagroom mengsel stijf geklopt is of moet deze lobbig zijn?