Omschrijving
De taart heb ik met deze springvorm gemaakt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 15 g cacaopoeder
- 40 g bruine suikervervanger (klik)
- 10 ml rode kleurstof
- 160 g volle kwark
Vulling:
- 50 g witte chocolade (klik hier)
- 400 g roomkaas
- 150 g ongezouten roomboter
- 20 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Topping:
- 1 tl cacaopoeder
- 25 g witte chocolade (klik hier)
- 75 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160.
Mix de eieren met de kwark tot een luchtig mengsel en mix vervolgens de rest van de ingrediënten erbij.
Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart 30a35 minuten in de oven.
(ik heb 2x het bovenstaande gemaakt omdat ik een mooie hoge red velvet taart wilde maken. Er stonden dus 2 springvormen in de oven)
Maak ondertussen de vulling door de chocolade au-bain marie te smelten en
laat de chocolade afkoelen.
Mix de boter luchtig en mix het vervolgens met de rest van de ingrediënten.
Laat de cake afkoelen en snijd beide stukken horizontaal doormidden.
Smeer de 4 plakken cake met de vulling en leg ze bovenop elkaar.
Versier de taart met cacaopoeder, frambozen en fijngehakte witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, red, velvet, taart, gebak,