Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de wok!
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 80 g peen
- 50 g sperziebonen
- 50 g broccoli
- 20 g uien
- 1 teentje knoflook
- 1 cm blokje verse gember
- 2 el kokosolie
- 75 g kastanjechampignons
- 50 g ananas
- 2 el suikervrije ketchup (klik)
- 2 el sojasaus
- 1 el azijn
- 1 el bruine suikervervanger (klik)
- peper
- 1/4 tl sesamzaad
- 30 g tauge
- 2 takjes verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de peen en sperziebonen in plakjes en de broccoli in roosjes.
Blancheer de peen, sperziebonen en broccoli in een pan met water.
Snipper de ui, knoflook en gember en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de champignons en ananas in plakjes en voeg het bij de uien in de pan en bak het enkele minuten.
Voeg de ketchup, sojasaus, azijn, bruine suikervervanger en de peper toe.
Voeg de rest van de geblancheerde groenten toe, samen met de sesamzaad en tauge en bak het geheel 2 minuten.
Schep de zoetzure wok op en garneer het gerecht tot slot met verse koriander.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, wok, zoet, zuur,