Wok met zoetzure saus!

Hopelijk hebben jullie ook genoten van het prachtige lenteweer vandaag. Wij knappen en zò van op! Het was een mooi cadeau in deze bizarre tijd.
 
Deze week heb ik dit heerlijke avondmaaltje gemaakt voor de Challenge. Een bordje gevuld met heerlijke groenten en zoet zure saus! Een mooi gerecht om left over groenten weg te werken en eindeloos mee te variëren! Ik heb er een vega versie van gemaakt, maar hij is zonder twijfel overheerlijk met cashewnoten, garnalen, tofu en kipfilet! Je hebt het gerecht in 20 minuten op tafel getoverd wat ook onwijs fijn is.
Hier komt het recept:

Ingrediënten 1 persoon

 17 khd (11 g khd zonder ananas)

  • 80 g peen
  • 50 g sperziebonen
  • 50 g broccoli
  • 20 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm blokje verse gember
  • 2 el kokosolie
  • 75 g kastanjechampignons
  • 50 g ananas
  • 2 el suikervrije ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 el azijn
  • 1 el Sukrin Gold
  • peper
  • 1/4 tl sesamzaad
  • 30 g tauge
  • 2 takjes verse koriander

Bereidingswijze:

Snijd de peen en sperziebonen in plakjes en de broccoli in roosjes.
Blancheer de peen, sperziebonen en broccoli in een pan met water.
Snipper de ui, knoflook en gember en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de champignons en ananas in plakjes en voeg het bij de uien in de pan en bak het enkele minuten.
Voeg de ketchup, sojasaus, azijn, sukrin gold en de peper toe.
Voeg de rest van de geblancheerde groenten toe, samen met de sesamzaad en tauge en bak het geheel 2 minuten.
Schep de zoetzure wok op en garneer het gerecht tot slot met verse koriander.

Geniet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.