Ingrediënten
Cake:
- 120 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 30 g gesmolten roomboter
- 90 g geraspte wortel
- 1 el kaneel
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Cream:
- 100 g roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de cake tot een egaal mengsel en schep het in de bakvorm.
Bak de cake 30-35 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en maak ondertussen de Cream door de roomkaas te mengen met vanille en bruine suikervervanger.
Verdeel de cream over de cake en strooi er wat kaneel over.Â
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto, wortel, cake, carrot,