Ik heb deze heerlijke wortel cake gebakken. Hij is perfect van smaak en leuk om te serveren voor bijvoorbeeld het paas ontbijt! Super makkelijk om te maken en ook ideaal om in te vriezen. (Snijd de cake alvast in plakken als je het invriest en vries de Cream niet in) Hij is hier al helemaal goedgekeurd, smullen! De wortel heb ik in een handomdraai geraspt met deze handige trommelrasp. Ik heb het opzetstukje gebruikt van de fijne rasp.
Ik heb de wortel cake gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer wortel recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintWortelcake
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 6 plakjes
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per plakje
Ingrediënten
Cake:
- 120 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 30 g gesmolten roomboter
- 90 g geraspte wortel
- 1 el kaneel
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Cream:
- 100 g roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de cake tot een egaal mengsel en schep het in de bakvorm.
Bak de cake 30-35 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en maak ondertussen de Cream door de roomkaas te mengen met vanille en bruine suikervervanger.
Verdeel de cream over de cake en strooi er wat kaneel over.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto, wortel, cake, carrot,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?