Ingrediënten
- 2 stukken zalmfilet
- scheutje olijfolie
- snufje peper
- schijfje citroen
- 500 g witte asperges
- 2 eitjes
Hollandaise saus:
- 2Â eierdooiers op kamertemperatuur
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 1Â el witte wijnazijn
- 1Â el citroensap
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200c.
Leg de zalmfilet in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over, peper, zout en leg er een schijfje citroen over.
Bak de zalmflet 20 minuten in de oven.
Schil de asperges en snijd de harde kontjes af.
Kook de aspegers beetgaar in een pan met water.
Kook de eitjes 6 minuten in een pan met water.
Maak de hollandaise saus door de boter te smelten in het pannetje.
Mix de eidooiers luchtig en voeg daar de witte wijnazijn en citroensap bij.
Schenk beetje bij beetje de gesmolten hete boter erbij en blijf mixen tot de saus is ingedikt.
(kook de saus eventueel in het pannetje als de saus slap blijft.)
Schep de asperges op, met daarbovenop de hollandaisesaus, ei en zalm.
Notities
De hollandaise saus is ook heerlijk met een beetje mosterd!
ipv zalmfilet kun je ook kiezen voor ham of gerookte zalm!