Zalmfilet met asperges en hollandaise saus!

Wij hebben gisteren heerlijke verse asperges en zalm gehaald waar ik dit heerlijke gerecht mee heb gemaakt. Natuurlijk met een smaakvolle hollandaise saus en een eitje! Helemaal niet moeilijk om te maken. Wij hebben genoten!

Klik hier voor meer asperge recepten!

Heb je deze geweldige kruidenpotjes al gezien? Een heerlijke oplossing voor een georganiseerde kruidenla of kruidenkast!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zalmfilet met asperges en hollandaise saus!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 7,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 2 stukken zalmfilet
  • scheutje olijfolie
  • snufje peper
  • schijfje citroen
  • 500 g witte asperges
  • 2 eitjes

Hollandaise saus:

  • 2 eierdooiers op kamertemperatuur
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200c.
Leg de zalmfilet in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over, peper, zout en leg er een schijfje citroen over.
Bak de zalmflet 20 minuten in de oven.

Schil de asperges en snijd de harde kontjes af.
Kook de aspegers beetgaar in een pan met water.
Kook de eitjes 6 minuten in een pan met water.

Maak de hollandaise saus door de boter te smelten in het pannetje.
Mix de eidooiers luchtig en voeg daar de witte wijnazijn en citroensap bij.
Schenk beetje bij beetje de gesmolten hete boter erbij en blijf mixen tot de saus is ingedikt.
(kook de saus eventueel in het pannetje als de saus slap blijft.)

Schep de asperges op, met daarbovenop de hollandaisesaus, ei en zalm.


Notities

De hollandaise saus is ook heerlijk met een beetje mosterd!

ipv zalmfilet kun je ook kiezen voor ham of gerookte zalm!

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.