Ingrediënten
- 1 kilo ribrunderlappen
- 400 g uien
- 3 el boter
- snuf peper
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- 25 g bruine suikervervanger
- 1 afgestreken el speculaaskruiden
- 2 el natuurazijn
- water
- 1 runder bouillonblokje
Bereidingswijze
Snijd de riblappen in grove blokken en snijd de uien in ringen.
Bak de boter in de pan en schroei het vlees enkele minuten.
Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve het water en bouillon en bak het enkele minuten.
Schenk het water en bouillon bij het geheel en laat het zuurvlees minimaal 3 uur stoven op laag vuur tot het vlees mals is gekookt.
Notities
Slowcooker: Gaar het zuurvlees 7 tot 8 uur op lage stand in de slowcooker.
Sleutelwoorden: stoof, stoofvlees, Limburg, zuurvlees, koolhydraatarm, low carb, keto, stoofpot,