Dit Limburgse gerecht lijkt erg op hachee. Heerlijk diep van smaak en het allerlekkerst met een puree van groenten. De naam zuurvlees komt doordat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Persoonlijk vind ik het niet perse zuur smaken, eerder lekker zoet door de bruine suikervervanger en gekaramelliseerde uien.
Traditioneel wordt het vlees gemarineerd in een badje van 50 procent water en 50 procent natuurazijn met 10 laurierbladeren, 10 kruidnagelen, 10 jeneverbessen en 3 in halve ringen gesneden uien. Ik heb daar niet het geduld voor gehad dus ben gelijk aan de slag gegaan. Maar als je daar wel de tijd voor hebt, kun je het vlees in stukken snijden en marineren met het bovenstaande recept voor een nacht.
Het stoofvlees vind ik heerlijk met een puree van bijvoorbeeld pompoen, bloemkool, knolselderij of andere groenten!
Klik hier voor meer stoof recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintStoofvlees
- Bereidingstijd: minimaal 3,5 uur
- Porties: 4 porties
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per portie
Ingrediënten
- 1 kilo ribrunderlappen
- 400 g uien
- 3 el boter
- snuf peper
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- 25 g bruine suikervervanger
- 1 afgestreken el speculaaskruiden
- 2 el natuurazijn
- water
- 1 runder bouillonblokje
Bereidingswijze
Snijd de riblappen in grove blokken en snijd de uien in ringen.
Bak de boter in de pan en schroei het vlees enkele minuten.
Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve het water en bouillon en bak het enkele minuten.
Schenk het water en bouillon bij het geheel en laat het zuurvlees minimaal 3 uur stoven op laag vuur tot het vlees mals is gekookt.
Notities
Slowcooker: Gaar het zuurvlees 7 tot 8 uur op lage stand in de slowcooker.
Sleutelwoorden: stoof, stoofvlees, Limburg, zuurvlees, koolhydraatarm, low carb, keto, stoofpot,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?