Ingrediënten
- de helft van de cookie dough van dit recept (klik)
- 3 eidooiers
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 ml slagroom
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- snufje zout
Bereidingswijze
Maak de cookie dough volgens het recept en plaats het in de koelkast.
Mix de eidooiers en bruine suikervervanger luchtig en schuimig met de mixer.
Voeg na enkele minuten de slagroom, amandelmelk en het snufje zout toe en mix het nogmaals enkele minuten schuimig.
Giet het geheel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs een romig structuur. Voeg als laatst de cookie dough in grove stukjes toe en laat de machine nog enkele minuten draaien.
Je kan het ijs ook maken zonder ijsmachine. Schenk het ijsmengsel in een bak en schep het ijs regelmatig om zodat het romig blijft en niet kristalliseert.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cookie, dough, ijs