Deze broodjes zijn een van mijn favoriete broodjes! Ik hou van hartig en met een beetje sambal bij het beslag is het voor mij een compleet feestje. Ik snijd ze horizontaal doormidden als ik ze wil beleggen en ze kunnen ook in de toaster, dan wordt het een soort pizza tosti!
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Ik heb deze bakvormpjes gebruikt!
PrintKaas uien jungle broodjes
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per broodje
Ingrediënten
- 1 el boter
- 2 eieren
- 20 gram philadelphia roomkaas
- 3 el amandelmeel (klik)
- 1 el gebroken lijnzaad (klik)
- 35 gram geraspte kaas
- 40 gram uien
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- snufje paprikapoeder
- snufje knoflookpoeder
- 3 gesneden zwarte olijven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c
Smelt de boter en meng alle ingrediënten bij de gesmolten boter, maar hou de helft van de ui, olijven en wat geraspte kaas over. Vul 3 vormpjes met het beslag en strooi de andere helft van de gesneden ui erover samen met de geraspte geraspte kaas en zwarte olijven.
Bak de broodjes voor 30a35 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, broodjes, brood, triangel, jungle, kaas, uien
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ze staan nu in de oven!! Ben erg benieuwd! Voor manlief eentje zonder kaas gemaakt dus ben benieuwd!
Leuk Anne! ? Ik ben benieuwd wat je van de broodjes vindt ☺️
Ik heb de jungle broodjes gemaakt ik heb alle ingrediënten dubbel gedaan zodat ik er 6 kon maken verplaats 3 alleen had ik de vormpjes niet en heb ik ze in een muffin blik gedaan kon er 12 maken alleen geen succes waren nog zacht van binnen en kreeg ze niet eruit allemaal kapot wat heb ik verkeerd gedaan?
Hoi Diana,
De bakblik werkt inderdaad minder fijn doordat ze vast blijven plakken. Zelf gebruik ik siliconen bakvormpjes en dat werkt erg goed. Anders zou je de bakblik nog in kunnen vetten. Als ze nog zacht zijn van binnen, kun je ze langer afbakken en misschien dan een lager temp. Ik hoop dat het dan wel lukt!
Groetjes Oanh
Hier ook nu in de oven, word vervolgd
Leuk Jokeline! Ik ben ook benieuwd ☺️
Wat voor vormpjes gebruik je?
De driehoek vormpjes van de Xenos ☺️
Hebbes ?
Yeah! Veel bakplezier en alvast eet smakelijk Sandra! ?
Dank je, nu kan ik het eindelijk uitproberen…
Ik had al de kaas al door het beslag geroerd, je schreef houdt de helft van de uien apart! whaa!
ze staan in de oven, met wat extra kaas dus!
Hoi Lijni,
Dat geeft helemaal niets hoor, zal niet veel uitmaken! Komt goed 😉
Groetjes Oanh
Vandaag eens gekeken naar amandelmeel bij de supermarkt (kende ik namelijk niet). Daar staat een lullig zakje voor €5,=!!! Waarom moet “gezond” altijd zo peperduur zijn?
Ja jammer he Ellen! Wellicht kun je op het internet iets goedkopers vinden voor de prijs!
Groetjes Oanh
Hoi! Ik heb een vraagje: in het recept staat doe alle ingredienten bij de gesmolten boter. Moet je dan eerst de boter van het vuur halen? Of alles erbij gooien en het dus verwarmen? Bedankt alvast!
Neehoor Felicity, alleen de boter smelten en dan de rest erbij. Dus niet verwarmen ☺️
Groetjes Oanh
Ik heb de kaas/uien jungle broodjes vanochtend gemaakt…. Heerlijk!!!!!!
Wat leuk Miriam! ? Fijn dat het je heeft gesmaakt! ☺️
Ik heb vanmorgen de junglebroodjes het breekbrood en de lijnzaadkrackers gemaakt dit was een groot sukses. Bedankt voor de recepten
Wat leuk! Fijn dat het je heeft gesmaakt Ilse! 🙂
Vandaag gemaakt en wat waren deze broodjes lekker zeg!
Moet de ui in ringen gesneden of geraspt of gewoon klein gesneden worden???
Ik vind het lekker in ringen! Heb je nog een beetje bite! ?
Ik vind dunne ringen lekker! Wat je zelf prettig vindt ?
Kan ik voor een springvorm alles x4 doen of beter x2? Ik kan niet precies de grootte van jouw vormpjes inschatten?
Hoi Anita,
Ik zou voor een kleine springvorm x2 (20cm) doen en een grote x4 (24cm) 🙂
Anders kijk je even tot hoe hoog het beslag komt. Het rijst wel iets, maar als het te laag is maag je er nog een portie bij 😉
Groetjes Oanh
Wat een geweldige broodjes. Ik heb er nog zongedroogde tomaten ingedaan en wat extra olijven, en smullen maar. Bedankt voor dit lekkere recept.
lijkt me een lekker broodje.alleen de inhoud van de vormpjes staat nergens.Hoe los ik dit op?.In een spring vorm zoals hier boven staat en dan daarna punten er van snijden?.Groetjes van Gonnie
Hoi Gonnie,
Je kunt elk springvorm gebruiken hoor! De smaak blijft hetzelfde, alleen de vorm is anders. ☺️
Groetjes Oanh
goede avond. moet percè de zwarte olijven in/op de kaas uien jungle broodjes
Neehoor dat hoeft niet perse! ☺️
Heerlijk recept net gemaakt
Hoi, kan ik er ook gewoon 1 broodje van maken die ik dan in stukken snijden? Bijvoorbeeld in een kleine cakevorm?
Ja dat zou kunnen hoor Wendy! Misschien wat langer bakken, hij moet wel goed gaat zijn in het midden ?
Lijkt me heerlijk. Ik ben allergisch voor lijnzaad helaas. Kan ik dat gewoon weglaten of moet ik het vervangen door iets anders?
Ohh, ik zou dan iets meer amandelmeel gebruiken Annemiek! 🙂
Kan de boter ook vervangen worden Door kokosolie?
Ja dat kan wel Petra! 🙂 Het kan zijn dat het iets droger wordt, maar volgens mij moet het goed komen 🙂
Groetjes Oanh
ze zijn heel erg lekker alleen moet er ding in de beschrijving het recept even worden aangepast
oanh .. namelijk er staat doe alle ingrediënten bij de gesmolten boter behalve een deel van de ui en een deel van de kaas
en dan zie ik op delaatse regeltjes strii de kaas en ui en olijven er over heen
maarre uhuhu die olijven zaten dus al bij alle ingrediënten zoals jij zei <3
Ohh bedankt voor je aanvulling Laurentina! 🙂
Groetjes Oanh
Ze waren werkelijk verrukkelijk! Ik had er verse knoflook in gedaan en een schep sambal. Bedankt voor je fijne recepten!
OHHHHH wat waren ze lekker. Maar weer veel te snel op. Ik ga ze gelijk weer maken en dan invriezen. Neem er elke dag 2 naar mijn werk. Dubbel recept dus dubbel zoveel broodjes.
Heerlijk, voor herhaling vatbaar.
Hartstikke fijn Jolanda! 🙂
Gisteren gemaakte taks doel ze vandaa te eten als lunch. Rond bakvormpje gebruikt bij gebrek aan de puntbakvorm.
Keurig gedaan wat er in het recept staat. De randjes smaakten echter vrij bitter. Naarmate ik richting de kern ging (hapte) werd het minder. Helaas heb ik na één broodje, de andere twee weggegooid.
Wat kan er mis gegaan zijn?? Ik had me er zo op verheugd…
Bittere smaken kan door het bakpoeder komen, welke gebruik je?
Oanh…. geweldig lekker… die ga ik vaak maken. Simpel en smakelijk.
Hallo,
is er een alternatief voor kokos- en amandelmeel? Ik kan er niet goed tegen
Ik wil deze broodjes gaan bakken. Kunnen ze ook ingevroren worden?
Zeker weten! 💝
Hoi , Oanh ,deze broodjes zien er fantastisch uit ,maar kan het ook met gewoon bakpoeder,en zoja zijn het dan ook 2 tl ,grtjs
Heb bovendien nog wat in reepjes gesneden zongedroogde tomaten toegevoegd. De broodjes waren echt verrukkelijk !!! Bedankt voor het recept, is een blijvertje!!!!!
Hi! Wat zijn de voedingswaarde van deze broodjes? Dus vet en eiwit. Groetjes Carin