Kaas uien jungle broodjes

Deze broodjes zijn een van mijn favoriete broodjes! Ik hou van hartig en met een beetje sambal bij het beslag is het voor mij een compleet feestje. Ik snijd ze horizontaal doormidden als ik ze wil beleggen en ze kunnen ook in de toaster, dan wordt het een soort pizza tosti!

Klik hier voor meer broodjes recepten.

Ik heb deze bakvormpjes gebruikt!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kaas uien jungle broodjes

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per broodje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c
Smelt de boter en meng alle ingrediënten bij de gesmolten boter, maar hou de helft van de ui, olijven en wat geraspte kaas over. Vul 3 vormpjes met het beslag en strooi de andere helft van de gesneden ui erover samen met de geraspte geraspte kaas en zwarte olijven.

Bak de broodjes voor 30a35 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, broodjes, brood, triangel, jungle, kaas, uien

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

54 Comments

  1. Avatar foto

    Ze staan nu in de oven!! Ben erg benieuwd! Voor manlief eentje zonder kaas gemaakt dus ben benieuwd!

    • Avatar foto

      Leuk Anne! ? Ik ben benieuwd wat je van de broodjes vindt ☺️

    • Avatar foto

      Ik heb de jungle broodjes gemaakt ik heb alle ingrediënten dubbel gedaan zodat ik er 6 kon maken verplaats 3 alleen had ik de vormpjes niet en heb ik ze in een muffin blik gedaan kon er 12 maken alleen geen succes waren nog zacht van binnen en kreeg ze niet eruit allemaal kapot wat heb ik verkeerd gedaan?

      • Avatar foto

        Hoi Diana,

        De bakblik werkt inderdaad minder fijn doordat ze vast blijven plakken. Zelf gebruik ik siliconen bakvormpjes en dat werkt erg goed. Anders zou je de bakblik nog in kunnen vetten. Als ze nog zacht zijn van binnen, kun je ze langer afbakken en misschien dan een lager temp. Ik hoop dat het dan wel lukt!

        Groetjes Oanh

  2. Avatar foto

    Hier ook nu in de oven, word vervolgd

  3. Avatar foto

    Wat voor vormpjes gebruik je?

  4. Avatar foto

    Ik had al de kaas al door het beslag geroerd, je schreef houdt de helft van de uien apart! whaa!

    ze staan in de oven, met wat extra kaas dus!

  5. Avatar foto
    Ellen van der Knaap

    Vandaag eens gekeken naar amandelmeel bij de supermarkt (kende ik namelijk niet). Daar staat een lullig zakje voor €5,=!!! Waarom moet “gezond” altijd zo peperduur zijn?

  6. Avatar foto

    Hoi! Ik heb een vraagje: in het recept staat doe alle ingredienten bij de gesmolten boter. Moet je dan eerst de boter van het vuur halen? Of alles erbij gooien en het dus verwarmen? Bedankt alvast!

  7. Avatar foto

    Ik heb de kaas/uien jungle broodjes vanochtend gemaakt…. Heerlijk!!!!!!

  8. Avatar foto
    ilse Neeskens

    Ik heb vanmorgen de junglebroodjes het breekbrood en de lijnzaadkrackers gemaakt dit was een groot sukses. Bedankt voor de recepten

  9. Avatar foto

    Vandaag gemaakt en wat waren deze broodjes lekker zeg!

  10. Avatar foto
    Margareth

    Moet de ui in ringen gesneden of geraspt of gewoon klein gesneden worden???

  11. Avatar foto

    Kan ik voor een springvorm alles x4 doen of beter x2? Ik kan niet precies de grootte van jouw vormpjes inschatten?

    • Avatar foto

      Hoi Anita,

      Ik zou voor een kleine springvorm x2 (20cm) doen en een grote x4 (24cm) 🙂
      Anders kijk je even tot hoe hoog het beslag komt. Het rijst wel iets, maar als het te laag is maag je er nog een portie bij 😉

      Groetjes Oanh

  12. Avatar foto
    Miriëlle

    Wat een geweldige broodjes. Ik heb er nog zongedroogde tomaten ingedaan en wat extra olijven, en smullen maar. Bedankt voor dit lekkere recept.

  13. Avatar foto
    gonnie van eeuwijk

    lijkt me een lekker broodje.alleen de inhoud van de vormpjes staat nergens.Hoe los ik dit op?.In een spring vorm zoals hier boven staat en dan daarna punten er van snijden?.Groetjes van Gonnie

    • Avatar foto

      Hoi Gonnie,

      Je kunt elk springvorm gebruiken hoor! De smaak blijft hetzelfde, alleen de vorm is anders. ☺️

      Groetjes Oanh

  14. Avatar foto
    gonnie van eeuwijk

    goede avond. moet percè de zwarte olijven in/op de kaas uien jungle broodjes

  15. Avatar foto

    Heerlijk recept net gemaakt

  16. Avatar foto

    Hoi, kan ik er ook gewoon 1 broodje van maken die ik dan in stukken snijden? Bijvoorbeeld in een kleine cakevorm?

  17. Avatar foto

    Lijkt me heerlijk. Ik ben allergisch voor lijnzaad helaas. Kan ik dat gewoon weglaten of moet ik het vervangen door iets anders?

  18. Avatar foto

    Kan de boter ook vervangen worden Door kokosolie?

    • Avatar foto

      Ja dat kan wel Petra! 🙂 Het kan zijn dat het iets droger wordt, maar volgens mij moet het goed komen 🙂

      Groetjes Oanh

  19. Avatar foto
    Laurentina van Kinderen

    ze zijn heel erg lekker alleen moet er ding in de beschrijving het recept even worden aangepast
    oanh .. namelijk er staat doe alle ingrediënten bij de gesmolten boter behalve een deel van de ui en een deel van de kaas
    en dan zie ik op delaatse regeltjes strii de kaas en ui en olijven er over heen
    maarre uhuhu die olijven zaten dus al bij alle ingrediënten zoals jij zei <3

  20. Avatar foto

    Ze waren werkelijk verrukkelijk! Ik had er verse knoflook in gedaan en een schep sambal. Bedankt voor je fijne recepten!

  21. Avatar foto

    OHHHHH wat waren ze lekker. Maar weer veel te snel op. Ik ga ze gelijk weer maken en dan invriezen. Neem er elke dag 2 naar mijn werk. Dubbel recept dus dubbel zoveel broodjes.

  22. Avatar foto

    Heerlijk, voor herhaling vatbaar.

  23. Avatar foto

    Gisteren gemaakte taks doel ze vandaa te eten als lunch. Rond bakvormpje gebruikt bij gebrek aan de puntbakvorm.
    Keurig gedaan wat er in het recept staat. De randjes smaakten echter vrij bitter. Naarmate ik richting de kern ging (hapte) werd het minder. Helaas heb ik na één broodje, de andere twee weggegooid.

    Wat kan er mis gegaan zijn?? Ik had me er zo op verheugd…

  24. Avatar foto

    Oanh…. geweldig lekker… die ga ik vaak maken. Simpel en smakelijk.

  25. Avatar foto

    Hallo,

    is er een alternatief voor kokos- en amandelmeel? Ik kan er niet goed tegen

  26. Avatar foto
    Roos Reijerse

    Ik wil deze broodjes gaan bakken. Kunnen ze ook ingevroren worden?

  27. Avatar foto

    Hoi , Oanh ,deze broodjes zien er fantastisch uit ,maar kan het ook met gewoon bakpoeder,en zoja zijn het dan ook 2 tl ,grtjs

  28. Avatar foto

    Heb bovendien nog wat in reepjes gesneden zongedroogde tomaten toegevoegd. De broodjes waren echt verrukkelijk !!! Bedankt voor het recept, is een blijvertje!!!!!

  29. Avatar foto

    Hi! Wat zijn de voedingswaarde van deze broodjes? Dus vet en eiwit. Groetjes Carin

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.