Ik heb ontdekt dat taugΓ© een onwijs goede vervanger is voor een hoop Aziatische gerechten. Taughetti en de snelle bami (klik voor de links) zijn ook heerlijk met taugΓ©! TaugΓ© vind ik fijn omdat het licht is, fris en het heeft een heerlijke bite. Bij de gado gado hoort taugΓ© en een smakelijke satΓ©saus (die overigens helemaal niet moeilijk is om te maken!)
Print
Gado Gado met tofu
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 6 g khd
IngrediΓ«nten
- 100 gram taugΓ©
- 3 snijbonen
- 1/5 Chinese kool
- 1/6 puntpaprika
- 200 gram tofu (je kunt ook prima kipfilet gebruiken)
- 1 ei
- 1 el sambal
- 4 el sojasaus
- 1/2 el sesamolie
- sesamzaadjes
- koriander
- bosui
SatΓ© saus:
- 1Β teentje knoflookΒ
- 1Β el kokosolie
- 70 ml amandelmelk (of sojamelk of water)
- 1/2 el sambal
- 1 el sojasaus
- 1 el pindakaas (lidl)
Bereidingswijze
Laat de tofu goed uitlekken en snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1cm (als ze goed uitgelekt zijn, krijgen ze bij het bakken een krokanter korstje).
Marineer de tofublokjes in de sambal, sojasaus en sesamolie.
Snijd ondertussen de Chinese kool, snijbonen en paprika in repen.
Kook een pan met water en doe daar de snijbonen in en doe het eitje erbij.
Kook het voor 6 minuten en doe vervolgens de Chinese kool erbij.
Giet alles af en laat de eieren schrikken onder een straal stromend koud water.
Blancheer de taugΓ© kort (een paar seconden) in kokend water.
Bak de tofu goudbruin in wat olijfolie en doe de rest van de marinade erbij.
Doe in de laatste 2 minuten de repen paprika erbij.
Maak tot slot de satΓ©saus door deΒ knoflook fijn te snijden en te fruiten in kokosolie en sambal.
Doe vervolgens de pindakaas, melk en sojasaus bij en roer het tot de juiste dikte.
Als het te dik is doe je er meer melk bij en anders meer pindakaas.
Leg dan de taugΓ© op een bord met de Chinese kool, snijbonen, tofu, satΓ©saus en het eitje.
Strooi er tot slot nog wat fijngesneden koriander, sesamzaadjes en gesneden bosui bij.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, gado, gado, tauge, taughetti,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Vandaag heb ik dit gegeten super lekker voor herhaling vatbaar
Wat leuk Miranda!