Gado Gado met tofu

Ik heb ontdekt dat taugé een onwijs goede vervanger is voor een hoop Aziatische gerechten. Taughetti en de snelle bami (klik voor de links) zijn ook heerlijk met taugé! Taugé vind ik fijn omdat het licht is, fris en het heeft een heerlijke bite. Bij de gado gado hoort taugé en een smakelijke satésaus (die overigens helemaal niet moeilijk is om te maken!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gado Gado met tofu

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 6 g khd

Ingrediënten

  • 100 gram taugé
  • 3 snijbonen
  • 1/5 Chinese kool
  • 1/6 puntpaprika
  • 200 gram tofu (je kunt ook prima kipfilet gebruiken)
  • 1 ei
  • 1 el sambal
  • 4 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • koriander
  • bosui

Saté saus:

  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el kokosolie
  • 70 ml amandelmelk (of sojamelk of water)
  • 1/2 el sambal
  • 1 el sojasaus
  • 1 el pindakaas (lidl)

Bereidingswijze

Laat de tofu goed uitlekken en snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1cm (als ze goed uitgelekt zijn, krijgen ze bij het bakken een krokanter korstje).
Marineer de tofublokjes in de sambal, sojasaus en sesamolie.
Snijd ondertussen de Chinese kool, snijbonen en paprika in repen.
Kook een pan met water en doe daar de snijbonen in en doe het eitje erbij.
Kook het voor 6 minuten en doe vervolgens de Chinese kool erbij.
Giet alles af en laat de eieren schrikken onder een straal stromend koud water.
Blancheer de taugé kort (een paar seconden) in kokend water.

Bak de tofu goudbruin in wat olijfolie en doe de rest van de marinade erbij.
Doe in de laatste 2 minuten de repen paprika erbij.

Maak tot slot de satésaus door de knoflook fijn te snijden en te fruiten in kokosolie en sambal.
Doe vervolgens de pindakaas, melk en sojasaus bij en roer het tot de juiste dikte.
Als het te dik is doe je er meer melk bij en anders meer pindakaas.

Leg dan de taugé op een bord met de Chinese kool, snijbonen, tofu, satésaus en het eitje.
Strooi er tot slot nog wat fijngesneden koriander, sesamzaadjes en gesneden bosui bij.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, gado, gado, tauge, taughetti,

2 Comments

  1. miranda slingerland

    Vandaag heb ik dit gegeten super lekker voor herhaling vatbaar

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.