Deze Indische stoof behoort bij deze tot 1 van mijn favoriete stoofpotjes! Het is heerlijk gekruid en lekker mals. Net zo heerlijk als deze daging smoor!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintIndische stoof!
- Bereidingstijd: 3,5 uur
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 6 g khd
Ingrediënten
- 750 riblappen
- 50 g uien
- boter
- 1 teentjes knoflook
- 4 kruidnagels
- 1/2 tl nootmuskaat
- peper
- 2 el azijn
- 3 el sojasaus
- 1 kaneelstokje
- 1 tl sambal
- 1/2 tl trassi
- 2 cm blokje laos
- 2 cm blokje gember
- 1 stengel citroengras
- 2 indonesische laurierblaadjes
- 1 runder bouillonblokje
- 400 ml romige kokosmelk
Bereidingswijze
Snijd de riblappen en uien in blokjes en bak het in een pan met boter.
Doe na ongeveer 5 minuten de rest van de ingrediënten erbij en breng het aan de kook.
Doe het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat het minimaal 3 uur stoven.
Als het te waterig is, kan je met johannesbroodpitmeel de saus indikken of het laatste uurtje de stoof zonder deksel laten pruttelen op een laag vuurtje.
Het is heerlijk met bloemkoolnasi of bloemkoolrijst. Of zelfs met puree!
Daarnaast kan je ook nog allerlei groenten toevoegen. Wortelpeterselie, pompoen, noem het maar op!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, indisch, stoof, indonesisch, rijsttafel, rijst, tafel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
heerlijk!!
Als ik het in de slowcooker wil maken, hoe lang moet het er dan in en dan op low of high…?
Ik zou hem 8 uur op low doen 🙌🏼
Dit recept heb ik al vaker gemaakt omdat het zo heerlijk smaakt!