Indische stoof!

Deze Indische stoof behoort bij deze tot 1 van mijn favoriete stoofpotjes! Het is heerlijk gekruid en lekker mals. Net zo heerlijk als deze daging smoor!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indische stoof!

  • Bereidingstijd: 3,5 uur
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 6 g khd

Ingrediënten

  • 750 riblappen
  • 50 g uien
  • boter
  • 1 teentjes knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peper
  • 2 el azijn
  • 3 el sojasaus
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl trassi
  • 2 cm blokje laos
  • 2 cm blokje gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 indonesische laurierblaadjes
  • 1 runder bouillonblokje
  • 400 ml romige kokosmelk


Bereidingswijze

Snijd de riblappen en uien in blokjes en bak het in een pan met boter.
Doe na ongeveer 5 minuten de rest van de ingrediënten erbij en breng het aan de kook.
Doe het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat het minimaal 3 uur stoven.

Als het te waterig is, kan je met johannesbroodpitmeel de saus indikken of het laatste uurtje de stoof zonder deksel laten pruttelen op een laag vuurtje.

Het is heerlijk met bloemkoolnasi of bloemkoolrijst. Of zelfs met puree!
Daarnaast kan je ook nog allerlei groenten toevoegen. Wortelpeterselie, pompoen, noem het maar op!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, indisch, stoof, indonesisch, rijsttafel, rijst, tafel,

3 Comments

  1. heerlijk!!

  2. Als ik het in de slowcooker wil maken, hoe lang moet het er dan in en dan op low of high…?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.