Witte chocolade ijs met frambozen!

Witte chocolade ijs met frambozen!


 

Als afsluiter voor het kerstdiner heb ik deze overheerlijke witte chocolade ijs gemaakt!
Hij is heerlijk romig en tevens een goede basis voor vele andere smakelijke ijs recepten.
Ik heb deze ijsmachine  gebruikt. Een fijn compact ijsmachine die je zelfs in de kleine vriesvakjes kunt doen!
Hij is ook erg eenvoudig in gebruik. Je laadt de accu op, giet het mengsel in de kom, klikt hem in elkaar en laat de machine de rest van het werk doen. Helemaal top!

 

Ingrediënten 4 personen

6,3 khd per persoon

  • 3 eidooiers
  • 10 g Sukrin+
  • 150 ml ongeklopte slagroom
  • 150 ml ongezoete kokosmelk
  • 1 vanillestokje
  • 50 g witte chocolade
  • optioneel: Speculaaskruiden, cacaopoeder, kaneel

 

Garnering:

 

Bereidingswijze:

Klop de eidooiers met de sukrin luchtig.
Klop de slagroom lobbig en voeg langzaam bij beetje de melk en de geklopte eidooiers toe.
Snijd het vanillestokje horizontaal bijna helemaal doormidden en verwijder de merg.
Smelt de chocolade en spatel het samen met de vanillemerg door de rest van het mengsel en giet het geheel in de ijsmachine.
Druk de ijsmachine aan en leg het minimaal 5 uur in de vriezer.

Hak de chocolade in stukjes en leg op 4 bordje een klein hoopje chocolade, gevolgd door een bol (of twee 😉 ) en frambozen.
Strooi er tot slot nog een beetje chocolade over.

Geniet! X

 

ps: Als je geen ijsmachine hebt, zou je het ook zonder kunnen doen. Roer dan elke 45 minuten in het ijs om kristalliseren te voorkomen! Het ijs zal alleen een stuk minder romig worden en misschien toch wat gaan kristalliseren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*