Bananenbrood met Fleur de Sel

(Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Le Saunier de Camarque)

Voordat we beginnen met het recept van deze overheerlijke salted caramel bananenbrood wil ik jullie vertellen over Fleur de Sel Le Saunier de Camarque. De unieke zout staat bekend als de kaviaar onder het zout en wordt omgeschreven als vochtige, knapperige kristallen die smelten op je tong.
Je gebruikt het bijvoorbeeld als tafelzout, aan het eind van het bakken van een heerlijk stukje vlees of vis of door bijvoorbeeld een frisse salade. Het geeft de laatste touch aan je vlees- of visgerecht of bijvoorbeeld de onmisbare saltiness in deze overheerlijke salted caramel bananenbrood. De combinatie van deze smaakvolle bananenbrood, zoete caramel topping en daarbovenop de Fleur de Sel is simpelweg goddelijk! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast worden na het lezen van het verhaal achter Fleur de Sel Le Saunier de Camarque. De liefde, zorg en hoeveelheid passie en aandacht die gegeven wordt aan het product, maakt gerechten namelijk extra bijzonder!

Het ontstaan van Fleur de Sel

Fleur de Sel (letterlijk vertaald: zoutbloem) is een zoutsoort van het merk Le Saunier de Camarque. Het zout wordt voor generaties lang met de hand geoogst in Aigues Mortes in Frankrijk. Miljoenen zoutkristallen vormen zich aan het wateroppervlak in de zomerperiode en zo ontstaat de Fleur de Sel de Camargue. De zoutwerkers hebben niet alleen de taak om het zout te oogsten, maar spelen ook een belangrijke rol in de flora en fauna van het gebied, zoals bijvoorbeeld het ringen van vogels en het maken van eilandjes om het nestelen te bevorderen.

Flora en fauna

Naast het oogsten van zout heeft de Camargue ook een andere belangrijke rol. De Camargue is namelijk natura 2000 geklasseerd. Dat is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden waar plant- en diersoorten die in Europa bedreigd zijn en hun natuurlijke leefomgeving beschermd worden om de biodiversiteit te behouden. Dat wetende maakt het gebruik van Fleur de Sel Le Saunier de Camarque niet alleen smakelijk maar tegelijkertijd betekenisvol!

Wisten jullie dat 35% van de Europese flamingo’s zich in de Camargue bevindt? Hoe bijzonder is dat!

Nieuwsgierig?

Er is nog zoveel meer speciaals te ontdekken over Fleur de Sel Le Saunier de Camarque. De geschiedenis bijvoorbeeld, het proces, de zoutoogst, de zoutpannen, het prachtige natuurgebied, het roze water en de belangrijke bijdrage die Le Saunier de Camarque geeft aan de flora en fauna van het gebied.
Je kan de grootste zoutpannen van de middellandse zee zelfs bezoeken met de fiets, mountainbike, wandelend of aan boord van hun treintje! Alles hierover kun je vinden op de website van Saunier de Camargue.

Fleur de Sel Le Saunier de Camarque

Fleur de Sel is verpakt in een karakteristiek doosje gemaakt van natuurlijk materiaal en een kurken dop. Het milieuvriendelijke en natuurlijke materiaal spelen een belangrijke rol. Zo zorgt de kurken dop ervoor dat de kwaliteit van het zout optimaal wordt behouden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het bijzondere zout van Fleur de Sel Le Saunier de Camarque? Je kan het gewoon scoren bij de Albert Heijn!

En dan nu het recept van deze overheerlijke salted caramel bananenbrood. Door de bananen koolhydraatbeperkt. Als 5.25 g khd per plakje past in je dagtotaal moet het kunnen! ? Vind je het toch teveel? Dan kan je de banaan vervangen met volle Griekse yoghurt. Gebruik dan 150 g yoghurt ipv 200 g banaan. Hij is heerlijk moist, absoluut niet droog en heerlijk van smaak! Een ideaal verwen ontbijtje, een smakelijk tussendoortje of een heerlijk dessert voor bij de koffie of thee!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bananenbrood met Fleur de Sel

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 5. g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt!


Ingrediënten

Bananenbrood:

Caramel saus:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Mix de bananen tot puree en voeg de eieren en roomboter.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een luchtige egale massa.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de bananenbrood 35 a 40 minuten in de oven. 

Maak ondertussen de caramelsaus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen.
Laat het mengsel pruttelen, niet koken, en blijf met regelmaat roeren totdat de saus bruin kleurt en indikt. (dit duurt ongeveer 20 a 30 minuten)

Schenk de saus zodra het een licht stroperige structuurheeft bereikt over de bananenbrood, garneer de bananenbrood met pecannoten en laat het afkoelen. De caramel saus wordt harder naarmate het afkoelt. 

Snijd de bananenbrood in plakjes wanneer de caramelsaus is uitgehard. 
Leg de bananenbrood eventueel in de koelkast.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bananen, brood, fleur de sel, zout


        

2 Comments

  1. Deze is erg lekker. Bedankt voor het recept ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.