Gisteren heb ik een hemelse cake gebakken voor de challenge en dit heerlijke broodje met lupinemeel! Gebakken met de pannenkoekenmaker, want snel, makkelijk en perfect! Het is een heerlijk hartig broodje/pannenkoek geworden die heerlijk is met een plak kaas of eiersalade.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBroodjes met lupinemeel!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per broodje
Ingrediënten
- 2 eieren
- 25 g amandelmeel (klik)
- 25 g lupinemeel (klik)
- 50 g kruidenroomkaas
- 25 g geraspte kaas
- snufje knoflookpoeder
- snufje paprikapoeder
- snufje uienpoeder
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de pannenkoekenmaker en draai het knopje met het streepje recht in het midden.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel, vet de bakvormpjes in met een beetje olie en verdeel het mengsel over de 2 bakvormpjes.
Bak de lupinebroodjes ongeveer 6 minuten in de pannenkoekenmaker.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lupine, brood, broodjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijke broodjes en je kan er veel variaties mee maken.
Ik heb er een kebapje van gemaakt en kleine pizzatjes. Ik ben wel niet mee met het aantal KHD, ik kom hoger uit.
Heerlijke broodjes – je kan er alle kanten mee op …. voeg wat extra kruiden pitten of zaden toe … ik bak ze in de express cooker en ik denk dat je ze ook in een wafelijzer kan bakken … maar ja dan wordt het een wafel hè 😉
Hartig kaas smaakje alleen de structuur wat droog. Ik deed er voor de smeuïgheid iets jam op. Een stroop of iets honing is waarschijnlijk ook wel lekker.
Goed idee ook om het als basis voor pizza te gebruiken!