Vandaag heb ik deze overheerlijke dunne kaasbroodjes gemaakt met pit! Heerlijk voor de lunch straks. Na de pistoletjes had ik namelijk zin in iets hartigs, een niet zo mega machtig broodje met pittige edge. Het heeft iets weg van een dikke cracker of een dun broodje, net ertussenin! Ik vind het broodje heerlijk met een beetje pesto, mozzarella, tomaat en een snufje zout en om het helemaal een feestje te maken een blaadje basilicum erbovenop! Dat klinkt al verrukkelijk toch?
Bekijk hier meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintDunne kaasbroodjes met pit!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per broodje
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ik heb deze bakvorm gebruikt maar je kunt de broodjes ook maken met de pannenkoekenmaker.
Ingrediënten
- 75 g amandelmeel (klik)
- 50 g kruidenroomkaas
- 1 ei
- snufje Italiaanse kruiden
- 1 tl sambal
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 20 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Met alle ingredienten behalve de geraspte kaas tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de bakvorm en laat de bakvorm een paar keer zachtjes vallen op het aanrecht zodat het mengsel zich goed verdeeld.
Strooi de kaas over de 3 vormpjes en bak de broodjes 25 minuten in de oven.
Notities
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodjes, pit, pittig, kaasbroodje,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Waar haal ik die vormpjes voor de kaasbroodjes? Ben een beginner
In het bericht staat “deze bakvormpjes” in een ander kleurtje. Daar kan je op klikken! 🤗 Zo zie je welke bakvormpjes ik gebuik!
Wat lekker, hoe lang moeten ze in de pannenkoekmaker?
Ongeveer 6 minuten denk ik Miranda! Tot ze mooi goudbruin zijn gebakken 🙂
Kun je ze ook maken zonder die bakjes?
Dus dat je ze los op de plaat legt of loopt het deeg dan in de oven uit? 🤗
Ze staan nu in de oven maar het deeg was best wel vast. Met een kopje op het aanrecht gebeurde er niets.
De tweede lichting wacht. Kan ik daar iets extra’s doorheen doen om het wat dunner te maken?
Hoeft er geen olie bij? Ik zie bij andere recepten dat er olie bij hoort.
Ze zijn verrukkelijk 😋! Ik had ze in een grote mueslibar vorm gemaakt, worden ze wat hoger ☺️ en kon er ook drie maken!
erg lekker, ik had alleen geen goede bak vorm en heb ze in een muffin tin gemaakt. Ging goed. Ik moet nu alleen op zoek naar geschrikte bakvormen hier in NZ
Anja hoeveel muffins haalde je dan uit dit recept? Ik heb ook de bakvorm niet maar wel een muffinvorm… 😊
Hallo Anja ik gebruik de non-stick Yorkshire-pudding vorm. Als je daar naar gaat kijken bij BOL.com heb je tenminste een idee. Ik vet ze wel een beetje in met een goede bakspray. Suc6 :))
Heb het iets aangepast. Heb het ei geklopt net zo als bij de eierkoeken.
Verder gebruik ik een non-stick Yorkshire puddingvorm (BOL.com) daardoor krijg je er 4. Meer voor tussendoor 😁
Ohh dat klinkt ook lekker Mieke! 🥰
Oh wat lekker zijn deze. Heb ze net gemaakt. Alles in huis. Dank je voor het heerlijke recept. Ben een grote liefhebber van je recepten!
Hallo,
Ik wil deze broodjes vanmiddag maken, maar kan ik ze ook invriezen?
Groeten, Betty
Ik wil ze in de pannenkoekmaker klaar maken. Jij schreef dat dat ook gaat. Hoeveel doe ik dan in de vorm?