Dunne kaasbroodjes met pit!

Vandaag heb ik deze overheerlijke dunne kaasbroodjes gemaakt met pit! Heerlijk voor de lunch straks. Na de pistoletjes had ik namelijk zin in iets hartigs, een niet zo mega machtig broodje met pittige edge. Het heeft iets weg van een dikke cracker of een dun broodje, net ertussenin! Ik vind het broodje heerlijk met een beetje pesto, mozzarella, tomaat en een snufje zout en om het helemaal een feestje te maken een blaadje basilicum erbovenop! Dat klinkt al verrukkelijk toch?

Bekijk hier meer broodjes recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dunne kaasbroodjes met pit!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per broodje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Ik heb deze bakvorm gebruikt maar je kunt de broodjes ook maken met de pannenkoekenmaker.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Met alle ingredienten behalve de geraspte kaas tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de bakvorm en laat de bakvorm een paar keer zachtjes vallen op het aanrecht zodat het mengsel zich goed verdeeld.
Strooi de kaas over de 3 vormpjes en bak de broodjes 25 minuten in de oven.


Notities

 

 

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodjes, pit, pittig, kaasbroodje,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

16 Comments

  1. Avatar foto
    Helma de Jong

    Waar haal ik die vormpjes voor de kaasbroodjes? Ben een beginner

  2. Avatar foto
    Valesca Nefkens

    Kun je ze ook maken zonder die bakjes?
    Dus dat je ze los op de plaat legt of loopt het deeg dan in de oven uit? 🤗

  3. Avatar foto
    dees lintsen

    Ze staan nu in de oven maar het deeg was best wel vast. Met een kopje op het aanrecht gebeurde er niets.
    De tweede lichting wacht. Kan ik daar iets extra’s doorheen doen om het wat dunner te maken?

  4. Avatar foto

    Hoeft er geen olie bij? Ik zie bij andere recepten dat er olie bij hoort.

  5. Avatar foto

    Ze zijn verrukkelijk 😋! Ik had ze in een grote mueslibar vorm gemaakt, worden ze wat hoger ☺️ en kon er ook drie maken!

  6. Avatar foto
    Anja Bruijl

    erg lekker, ik had alleen geen goede bak vorm en heb ze in een muffin tin gemaakt. Ging goed. Ik moet nu alleen op zoek naar geschrikte bakvormen hier in NZ

    • Avatar foto

      Anja hoeveel muffins haalde je dan uit dit recept? Ik heb ook de bakvorm niet maar wel een muffinvorm… 😊

    • Avatar foto

      Hallo Anja ik gebruik de non-stick Yorkshire-pudding vorm. Als je daar naar gaat kijken bij BOL.com heb je tenminste een idee. Ik vet ze wel een beetje in met een goede bakspray. Suc6 :))

  7. Avatar foto

    Heb het iets aangepast. Heb het ei geklopt net zo als bij de eierkoeken.
    Verder gebruik ik een non-stick Yorkshire puddingvorm (BOL.com) daardoor krijg je er 4. Meer voor tussendoor 😁

  8. Avatar foto

    Oh wat lekker zijn deze. Heb ze net gemaakt. Alles in huis. Dank je voor het heerlijke recept. Ben een grote liefhebber van je recepten!

  9. Avatar foto

    Hallo,
    Ik wil deze broodjes vanmiddag maken, maar kan ik ze ook invriezen?
    Groeten, Betty

  10. Avatar foto

    Ik wil ze in de pannenkoekmaker klaar maken. Jij schreef dat dat ook gaat. Hoeveel doe ik dan in de vorm?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.