Dunne kaasbroodjes met pit!

Vandaag heb ik deze overheerlijke dunne kaasbroodjes gemaakt met pit! Heerlijk voor de lunch straks. Na de pistoletjes had ik namelijk zin in iets hartigs, een niet zo mega machtig broodje met pittige edge. Het heeft iets weg van een dikke cracker of een dun broodje, net ertussenin! Ik vind het broodje heerlijk met een beetje pesto, mozzarella, tomaat en een snufje zout en om het helemaal een feestje te maken een blaadje basilicum erbovenop! Dat klinkt al verrukkelijk toch?

Ik heb deze bakvorm (klik) gebruikt.

Hier is het recept:

Ingrediënten 3 broodjes

 2.2 khd per broodje

  • 75 g amandelmeel 
  • 50 g kruidenroomkaas
  • 1 ei
  • snufje Italiaanse kruiden
  • 1 tl sambal
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 20 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Met alle ingredienten behalve de geraspte kaas tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de bakvorm en laat de bakvorm een paar keer zachtjes vallen op het aanrecht zodat het mengsel zich goed verdeeld.
Strooi de kaas over de 3 vormpjes en bak de broodjes 25 minuten in de oven.

Geniet! X

7 Comments

  1. Helma de Jong

    Waar haal ik die vormpjes voor de kaasbroodjes? Ben een beginner

    • In het bericht staat “deze bakvormpjes” in een ander kleurtje. Daar kan je op klikken! 🤗 Zo zie je welke bakvormpjes ik gebuik!

  2. Anja Bruijl

    erg lekker, ik had alleen geen goede bak vorm en heb ze in een muffin tin gemaakt. Ging goed. Ik moet nu alleen op zoek naar geschrikte bakvormen hier in NZ

    • Hallo Anja ik gebruik de non-stick Yorkshire-pudding vorm. Als je daar naar gaat kijken bij BOL.com heb je tenminste een idee. Ik vet ze wel een beetje in met een goede bakspray. Suc6 :))

  3. Heb het iets aangepast. Heb het ei geklopt net zo als bij de eierkoeken.
    Verder gebruik ik een non-stick Yorkshire puddingvorm (BOL.com) daardoor krijg je er 4. Meer voor tussendoor 😁

  4. Oh wat lekker zijn deze. Heb ze net gemaakt. Alles in huis. Dank je voor het heerlijke recept. Ben een grote liefhebber van je recepten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.