Koolhydraatarme witte pistoletjes!

Koolhydraatarme witte pistoletjes!

Het was een lekker druk dagje vandaag, ik heb veel leuke afspraken gehad met als klapper op de vuurpijl, autosleutels die ik in de auto was vergeten en vervolgens de deur dicht klappen! Stiekem was het uurtje wachten op de mannen van de garage wel even lekker, want daardoor had ik maximaal genoten van mijn bakje koffie!

Inmiddels heb ik de challenge van vandaag af, ruikt het huis heerlijk en kan ik gaan genieten van deze pistoletjes! Het enige waar ik nog over hoef na te denken, is waar ik deze leukerds mee ga beleggen. 🙂

Wat is jullie favoriete beleg bij een pistoletje?

Je kan de pistoletjes maken met deze bakvorm!

Hier komt het recept!

Ingrediënten 3 stuks

 3.96 khd per stuk

  • 2 eieren
  • 80 g Griekse yoghurt
  • 50 g kruidenroomkaas/of gewone roomkaas
  • 100 g amandelmeel (Holland en barret)
  • 10 g psylliumvezels (bij Holland en Barret of kruidvat)
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: Italiaanse kruiden, oregano etc.

Bereidingswijze:

Mix de eieren met de Griekse yoghurt en de roomkaas.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het tot een egaal mengsel.
Verwarm de oven op 160c.
Laat het even rusten en maak na enkele minuten 3 pistoletjes met behulp van natte handen.
Strooi er pompoenpitten, maanzaad, sesamzaadjes naar keuze over en bak de broodjes 45 minuten in de oven.

Geniet! X

17 Reacties

  1. Zien er heerlijk uit….ga ze uitproberen👩‍🍳

  2. Hennie Nicolai

    Kruidvat heeft al een tijdje de psylliumvezels niet meer en ze weten ook niet of ze het weer krijgen. Vorige week voor de zoveelste keer geweest te vragen. Ze gaan het assortiment veranderen werd mij verteld. Ook op meerdere websites is het uitverkocht. Na lang zoeken eindelijk 1 site gevonden die nog wat had. Dus ik kan weer bakken 😉 Dit ziet er heerlijk uit. Ik ga het vanavond uitproberen.

    • Psyliumvezel is ruim voldoende te krijgen bij Pit & Pit

    • de Tuinen of Holland & Barret hebben ook psyliumvezels, ook nog voordeliger dan bij het Kruidvat omdat je een grotere zak kunt kopen. Ik heb het besteld bij “De Notenshop” die hebben ook allerlei soorten mail en zaden, goede service en aanbiedingen. 😉

      • 🥰

        • Riek van Putten

          Jammer Oanh. Ik vroeg naar de knapperige korst die ik niet had bij de pistoletjes.
          Vroeg aan jou Of ik wat verkeerd deed of dat het zo hoorde.
          Had van jou persoonlijk een antwoord verwacht.
          Misschien alsnog?
          Groet van Riek

          • Knapperig niet echt nee. Misschien als je af en toe de pistoletjes een beetje nat spuit in de oven? Zo werkt het bij “echte” broden etc wel om ze krokant te krijgen. Kan je wellicht proberen!

          • Riek van Putten

            Dank Oanh voor je reactie.
            Ga je tip uitproberen.
            Groet van Riek.

          • Graag gedaan! 🤗

  3. Het water loopt je in de mond als je dit recept leest..eerst nog pvezels kopen!

  4. Ik vind ze alleen lekker wanneer ze net gebakken zijn. Na een dag zijn ze al taai. Hoe bewaar je ze?

  5. Carolien Meulendijks

    Ik eet er lekker selfmade eiersalade bij

  6. Ik heb afgelopen week de pistoletjes gemaakt en vandaag het dubbele beslag en er een heel brood van gebakken. Dan kan ik het in sneetjes snijden .

  7. Vandaag ook deze broodjes gebakken. Prima gelukt en ze smaken heerlijk. Hebben ze nu in kleine plakjes gesneden om ze te eten belegd met wat eisalade of een plakje brie, heerlijk bij een wijntje! Fijne zaterdag. 😊

  8. De broodjes smaken goed en zijn mooi van formaat, bij mij bleven ze echter zacht. 5 minuten langer laten bakken maar geen hard pistooltje. Ik heb ze gebakken in jouw minibroodjes bakvorm.

  9. Anja Bruijl

    net uit de oven gehaal, ziet en ruikt erg lekker. Ik heb het in een cake vorm gedaan, ging goed. Het lijkt nu meer op en brood. Morgen lekker van genieten met lunch.

  10. Ondertussen al verschillende keren deze broodjes gebakken. ik maak vaak een dubbele portie tegelijk maar een keer waren ze te nat en zakten erg in. Nu gebruik ik voor 2 porties voortaan 3 eieren ipv 4 of ik doe wat meer amandelmeel in het beslag als het te dun blijft. En dit werkt prima. 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*