Deze pistoletjes lijken op kleine stokbroodjes. Heerlijk met je favoriete belegjes!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme witte pistoletjes!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per stuk
Omschrijving
Je kan de pistoletjes maken met deze bakvorm!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 80 g Griekse yoghurt
- 50 g kruidenroomkaas/of gewone roomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 10 g psylliumvezels (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- optioneel: Italiaanse kruiden, oregano etc.
Bereidingswijze
Mix de eieren met de Griekse yoghurt en de roomkaas.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het tot een egaal mengsel.
Verwarm de oven op 160c.
Laat het even rusten en maak na enkele minuten 3 pistoletjes met behulp van natte handen.
Strooi er pompoenpitten, maanzaad, sesamzaadjes naar keuze over en bak de broodjes 45 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pistolet, pistolet, pistoletjes, brood, broodjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Kan je de vezels weglaten als je die niet perse nodig hebt?
Geven deze psylliumvezels een paarsige kleur af? (Dat doen de vezels die ik nu heb nl wel)
Zien er heerlijk uit….ga ze uitproberen👩🍳
Kun je ze ook zonder psylliumvezels maken? Of dit vervangen door iets anders? Ik woon in het buitenland en kan het hier niet vinden 🙁
Kruidvat heeft al een tijdje de psylliumvezels niet meer en ze weten ook niet of ze het weer krijgen. Vorige week voor de zoveelste keer geweest te vragen. Ze gaan het assortiment veranderen werd mij verteld. Ook op meerdere websites is het uitverkocht. Na lang zoeken eindelijk 1 site gevonden die nog wat had. Dus ik kan weer bakken 😉 Dit ziet er heerlijk uit. Ik ga het vanavond uitproberen.
Psyliumvezel is ruim voldoende te krijgen bij Pit & Pit
de Tuinen of Holland & Barret hebben ook psyliumvezels, ook nog voordeliger dan bij het Kruidvat omdat je een grotere zak kunt kopen. Ik heb het besteld bij “De Notenshop” die hebben ook allerlei soorten mail en zaden, goede service en aanbiedingen. 😉
🥰
Jammer Oanh. Ik vroeg naar de knapperige korst die ik niet had bij de pistoletjes.
Vroeg aan jou Of ik wat verkeerd deed of dat het zo hoorde.
Had van jou persoonlijk een antwoord verwacht.
Misschien alsnog?
Groet van Riek
Knapperig niet echt nee. Misschien als je af en toe de pistoletjes een beetje nat spuit in de oven? Zo werkt het bij “echte” broden etc wel om ze krokant te krijgen. Kan je wellicht proberen!
Dank Oanh voor je reactie.
Ga je tip uitproberen.
Groet van Riek.
Graag gedaan! 🤗
Hallo oahn, ik heb net het deeg gemaakt, maar het was vloeibaar, ik heb het nu in taartvormpjes zitten om te bakken, en hoop dat het ook goed komt, weet jij hoe dit kan, groet stans lammerse
geven de psylliumvezels van Holland & Barrett een paarsige kleur af? (de vezels die ik nu heb doen dat nl wel, en ik vind dat er niet zo lekker uitzien ;-))
Het water loopt je in de mond als je dit recept leest..eerst nog pvezels kopen!
Ik maak ze als stokbroodjes bij de maaltijd…heerlijk!
GA dit zeker maken. Lekker met Kaas.
Onwijs lekkere luchtige broodjes…
Deze blijven op het menu!
Hoeveel calorietjes in vergelijking met gewoon broodje?
dat ziet er lekker uit
ga ik zeker maken
Ik vind ze alleen lekker wanneer ze net gebakken zijn. Na een dag zijn ze al taai. Hoe bewaar je ze?
Ik maak ze als stokbroodjes bij de maaltijd…heerlijk!
De AH verkoopt ze.
Geen kook prinses hier, maar dit moet me wel lukken. Ben gek op brood alleen kom er zo van aan, dus dit is een goed alternatief. Ziet er lekker uit.
Ik eet er lekker selfmade eiersalade bij
Ik heb afgelopen week de pistoletjes gemaakt en vandaag het dubbele beslag en er een heel brood van gebakken. Dan kan ik het in sneetjes snijden .
Vandaag ook deze broodjes gebakken. Prima gelukt en ze smaken heerlijk. Hebben ze nu in kleine plakjes gesneden om ze te eten belegd met wat eisalade of een plakje brie, heerlijk bij een wijntje! Fijne zaterdag. 😊
Oanh. Ik heb de witte pistoletjes gemaakt. Heerlijk van smaak. Maar de korst is niet knapperig.
Hoort dit zo of doe ik iets ‘verkeerd?
Gisteren de pistoletjes gebakken. Ze leken meer op turkse broodjes maar de smaak maakte alles goed. Dit recept is een blijvertje. Morgen ga ik de kaasbroodjes met pit maken.
Bedankt voor al die heerlijke recepten.
De broodjes smaken goed en zijn mooi van formaat, bij mij bleven ze echter zacht. 5 minuten langer laten bakken maar geen hard pistooltje. Ik heb ze gebakken in jouw minibroodjes bakvorm.
net uit de oven gehaal, ziet en ruikt erg lekker. Ik heb het in een cake vorm gedaan, ging goed. Het lijkt nu meer op en brood. Morgen lekker van genieten met lunch.
ANJA
Heb je dan beslag verdubbeld? Dus voor zes
Om ze dan in cakeblik te bakken ?
Ondertussen al verschillende keren deze broodjes gebakken. ik maak vaak een dubbele portie tegelijk maar een keer waren ze te nat en zakten erg in. Nu gebruik ik voor 2 porties voortaan 3 eieren ipv 4 of ik doe wat meer amandelmeel in het beslag als het te dun blijft. En dit werkt prima. 🙂
Ik ben een Beginnende bakker en heb Exact het recept gevolgd. De broodjes blijven vrij droog vanbinnen en rijzen ook niet geweldig! Waar kan dit aan liggen?
Beste Oanh,
Hoe kan ik de recepten printen, kan ik even niet vinden, ze lijken allemaal heel lekker. Dat kopieren en plakken is een gedoe.
Groet,
Nadia
We hebben deze pistoletjes gemaakt, en bij verre, de beste broodvervangers die we tot nog toe tegen gekomen zijn. Dit is zeker een blijver.
Dank je wel voor dit mooie recept.