Voor de Wednesday challenge deze week heb ik deze koolhydraatarme kwark cake gemaakt! Hij is heerlijk geworden en door de eiwitpoeders een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Hij is super makkelijk te customizen naar je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!
PrintKoolhydraatarme kwark cake!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 325 g volle kwark
- 35 g erythritol
- 350 g amandelmeel
- 2 tl vanille-extract
- 30 g eiwitpoeder
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Mix de eieren met de kwark en erythritol luchtig.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake 45 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi goudbruin is geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, cake
Dag Oanh,
Is de openstand op hete lucht of normaal boven en onderwarmte?
Groet Betsy
Is dit met gemalen mandelen of echt meel? Ofwel hoeveel vet heeft de meel die je hebt gebruikt?
Hoi Oahn,
Zou je de amandelmeel kunnen vervangen door speltbloem of speltmeel? Ik denk dat ik de amandelmeel zo vind overheersen dan, ik hoef niet perse koolhydraatarm nml maar het lijkt me lekkerder..
Kun je de kwark ook vervangen door skyr? Beïnvloedt dat het resultaat?