Koolhydraatarme kwark cake!

Voor de Wednesday challenge deze week heb ik deze koolhydraatarme kwark cake gemaakt! Patricia stuurde mij een foto van de kwark cake van Koopmans en ik ging aan de slag! Hij is heerlijk geworden en door de eiwitpoeders een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Hij is super makkelijk te customizen naar je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Hier komt het recept!

Ingrediënten 12 plakes

 3 khd per plakje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160c.
Mix de eieren met de kwark en Sukrin luchtig.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake 45 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi goudbruin is geworden.

Geniet! X

Natuurlijk is hij extra lekker met een verse toef slagroom!

4 Comments

  1. Dag Oanh,
    Is de openstand op hete lucht of normaal boven en onderwarmte?
    Groet Betsy

  2. Is dit met gemalen mandelen of echt meel? Ofwel hoeveel vet heeft de meel die je hebt gebruikt?

  3. Hoi Oahn,
    Zou je de amandelmeel kunnen vervangen door speltbloem of speltmeel? Ik denk dat ik de amandelmeel zo vind overheersen dan, ik hoef niet perse koolhydraatarm nml maar het lijkt me lekkerder..

  4. Kun je de kwark ook vervangen door skyr? Beïnvloedt dat het resultaat?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.