Voor de Wednesday challenge deze week heb ik deze koolhydraatarme kwark cake gemaakt! Hij is heerlijk geworden en door de eiwitpoeders een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Hij is super makkelijk te customizen naar je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!
PrintKoolhydraatarme kwark cake!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 325 g volle kwark
- 35 g erythritol
- 350 g amandelmeel
- 2 tl vanille-extract
- 30 g eiwitpoeder
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Mix de eieren met de kwark en erythritol luchtig.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake 45 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi goudbruin is geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, cake
Zou je de kwark kunnen vervangen door volle griekse yoghurt? Blijven de verhoudingen dan gelijk of moet er meer meel bij dan.
Groetjes Franci
Dag Oanh,
Is de openstand op hete lucht of normaal boven en onderwarmte?
Groet Betsy
Is dit met gemalen mandelen of echt meel? Ofwel hoeveel vet heeft de meel die je hebt gebruikt?
Kan dit ook met magere kwark?
Hoi Oahn,
Zou je de amandelmeel kunnen vervangen door speltbloem of speltmeel? Ik denk dat ik de amandelmeel zo vind overheersen dan, ik hoef niet perse koolhydraatarm nml maar het lijkt me lekkerder..
Kan ik sukrin vervangen door vloeibaar zoetstof?
Goede middag. Ik heb een bruikbare tip. Ik kocht bij Holland Barrit een zak zonnebloempitten voor 1.31 euro. Deze heb ik gemalen en gebruikt voor een cake ter vervanging van amandelmeel. Deze cake is zo lekker geworden en voor een kleiner inkomen heel erg bruikbaar. Vr gr Hanne
Ps ik geniet geweldig van jouw recepten
Waarom wordt mijn cake in de oven niet stevig. Nat van binnen
Zacht van binnen.
Gedaan zo als het staat beschreven en de ingrediënten.
Wat doe ik fout.
Hoi Oahn,
Kan dit recept ook zonder eiwitpoeder gemaakt worden?
Gr L
Hoi, er zit geen smaak of kraak aan deze cake. En het kwam ook half uit de vorm. Wat kan nog anders gedaan worden, want het is zonde van al dat dure amandelmeel.
Kun je de kwark ook vervangen door skyr? Beïnvloedt dat het resultaat?
Hi Oahn, we hadden dit heerlijke recept doorgeplaatst op onze website (https://www.zoetstoffen.nl/recepten/luchtige-kwark-cake/), uiteraard met jouw naamsvermelding. Ook hadden wij deze in onze nieuwsbrief geplaatst. Een van onze abonnees heeft de kwark cake gemaakt, maar helaas kwam de cake helemaal gebrokkeld uit de cake-vorm. Heb jij enige idee wat er mis is gegaan? Ben benieuwd!
Cake is zacht mild en fris van smaak, niet zo mieren zoet.
Iets met citroen erin lijkt me ook lekker.
Structuur is wat droog; erg lekker met een dot kokosyoghurt erop, beetje kokosrasp en wat blauwe bessen. Smullen.
Kan ik het ook met eiwit maken? Ik heb geen eiwitpoeder in huis