Gisteren heb ik deze overheerlijke romige ijsjes uit de vriezer gehaald en wat zijn ze lekker geworden! Ik heb frambozen gekozen omdat we die uit de tuin vers kunnen plukken, maar aardbeien en bramen zijn ook heerlijk! Je kunt ze lactosevrij maken door de slagroom en Griekse yoghurt te vervangen met bijvoorbeeld kokosyoghurt en kokosroom.
Als je meer trek hebt in een soort waterijs achtige calippo kun je dat maken met bijvoorbeeld suikervrije siroop!
Ik heb de ijsjes gemaakt met deze BPA-vrije siliconen ijsvormpjes.
Klik hier voor meer ijsjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintRomige calippo ijsjes!
- Bereidingstijd: 3 uur en 5 minuten
- Porties: 3 stuks
- Aantal koolhydraten: 2,4 g khd per ijsje
Ingrediënten
- 100 g Griekse yoghurt
- 75 ml slagroom
- 35 g frambozen
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Mix alle 5 ingrediënten tot een romig mengsel en verdeel het over de 3 ijsvormpjes.
Vries de ijsjes minimaal 3 uur in de vriezer.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, ijs, ijsjes, calippo, frambozen, suikervrij, keto, low carb,
Heb je mijn ebook makkelijke, snelle en toegankelijke recepten al gezien?
Hallo,
Waar koop ik de sillecone ijsvormpjes?
Hoi Oanh, hoe groot zijn deze vormen, net zo groot als de echte Calippo of toch kleiner?
Alvast bedankt