Deze bloemkool met kerriesaus is super makkelijk om te maken en snel op tafel getoverd! Ik heb er een vegetarische versie van gemaakt, maar dit is ook heerlijk met gehakt of stukjes kipfilet. Je kunt variëren met de bloemkool door bijvoorbeeld te kiezen voor broccoli, lekker met stukjes champignons en tomaat!
Klik hier voor meer diner recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor exclusieve recepten.
PrintBloemkool met romige kerriesaus!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 1 persoon
- Aantal koolhydraten: 12,5 g khd
Ingrediënten
- 300 g bloemkool
- 125 ml slagroom
- 50 g geraspte kaas
- 2 el kerrie massala poeder
- snuf peper
- 1/4 blokje bouillon
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer het in een pan met water.
Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg daar na enkele minuten de geraspte kaas, kerrie, peper en bouillon aan toe.
Laat het sausje pruttelen en indikken.
Giet de bloemkool af en schep het in een ovenschaal en giet daarbovenop de saus.
Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over en bak de bloemkool 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: bloemkool, kerrie, ovenschotel, romige, saus, roomsaus, koolhydraatarm,
Heb je mijn ebook, snelle en toegankelijke recepten al gezien?
Een heerlijk recept.
Ik doe er nog wat chili vlokken door voor meer pittigheid.