Ik heb van de week deze overheerlijke en makkelijke ronde zadenbroodjes gemaakt! Het is een mooi basisrecept voor allerlei lekkere broodjes. Probeer eens andere pitjes of zaden, en voeg wat Italiaanse kruiden, Mexicaanse kruiden, tomatenpuree, sambal of kurkuma toe. Het is allemaal zo lekker!
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintRonde zadenbroodjes
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per broodje
Omschrijving
Ik heb deze bakvormpjes gebruikt!
Ingrediënten
- 45 g amandelmeel (of fijngemalen hazelnoten)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 1 ei
- 100 g volle kwark
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 10 g pompoenpitten
- 5 g sesamzaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingredienten tot een egaal mengsel maar houd wat pitten en zaden over voor de garnering.
Verdeel het mengsel over 3 bakvormpjes en strooi de overige pitten en zaadjes over de broodjes.
Bak de broodjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
Beleg de broodjes met alles wat je lekker vindt!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodjes, zaadjes, zaden
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Is dit recept ok voor de pannenkoek maker?
Zeker!! ?
en hoelang moeten ze dan in de pannenkoekermaker??
Net zo lang als de andere recepten! Als je ze korter doet zie je dat het beslag nog te slap is, dan gaan ze kapot.
Ik had alleen eiwitpoeder vanille in huis. Krijgt dan een licht zoetig broodje. Wil ze nu ook gaan maken en dan ipv zaden en pitten rozijnen erin. Krijg je een soort rozijnenbrood (hoop ik?)
Kan ik ook griekse yoghurt, vol vet, gebruiken?
Ja dat kan hoor Jelleke!
Oanh, kun je bij dit recept het eiwitpoeder ook weglaten?