Informatie over Sukrin!

Ik krijg vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen de verschillende Sukrin producten. Hieronder volgt daarom een korte uitleg:
(Wanneer er woorden blauw gedrukt zijn, kun je er op klikken)

  • Sukrin+
    Deze Sukrinsoort is mijn favoriet en gebruik ik vrijwel altijd, mits ik anders aangeef.
    Dit is mijn favoriet omdat de zoetkracht even krachtig blijft en je geen bittere nasmaak krijgt.
    Ook kun je deze Sukrin+ natuurlijk gebruiken in thee, koffie en desserts maar gebruik dan wat minder want de zoetkracht is 2x tov suiker.
  • Sukrin
    Sukrin heeft een zoetkracht van ongeveer 70% ten opzichte van reguliere suiker.
  • Sukrin Melis
    Deze soort wordt gebruikt als vervanger van de traditionele poedersuiker en heeft dezelfde zoetkracht als de reguliere poedersuiker.
  • Sukrin Gold
    Deze suikervervanger wordt gebruikt als vervanger voor bruine suiker en heeft dezelfde zoetkracht als de reguliere bruine suiker.
  • Sukrin:1 is een natuurlijke suikervervanger zonder calorieën. De koolhydraten in Sukrin:1 worden door het lichaam opgenomen maar niet verteerd waardoor ze geen energie leveren.. Daardoor is veilig te gebruiken voor diabetes- en candidapatiënten. Ook is het uitermate geschikt voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Sukrin:1 heeft dezelfde zoetkracht als gewone suiker! Je kunt Sukrin:1 gebruiken in koffie en thee of om te koken of bakken.
  • Sukrin fiber sirup Gold
    Dit is een stroopvervanger en heeft dezelfde zoetkracht als de reguliere stroop.
  • Sukrin Maple Sirup ook wel Ahorn siroop genoemd is heerlijk over pannenkoeken, bij koolhydraatarme ontbijtjes met bijvoorbeeld granola of ijs en andere desserts enheerlijke baksels!
  • Sukrin Fiber Caramelsiroop is de heerlijke stroopvervanger met karamel smaak!

Prettig te weten is dat Sukrin+ ook werkt als antioxidant. Het helpt om de lichaamscellen te beschermen tegen de schade van vrije radicalen

Sukrin is een 100% natuurlijke suikervervanger en heeft geen effect op je bloedsuikerspiegel. De lege koolhydraten (polyolen) worden nl. niet opgenomen door het lichaam.

Uiteindelijk heeft het gebruik van erythritol het doel om baksels en dergelijke zoet te maken dus kun je in theorie elk andere zoetstof of stevia gebruiken. Let bij gebruik van een andere suikerveranger dan wel op de zoetkracht en of het product bakbestendig is etc. Elk merk en elk soort heeft namelijk andere eigenschappen.
[/ingredients]

Ik hoop dat deze post wat duidelijkheid heeft gegeven! X

19 Comments

  1. Linda van Beek

    Toppie!

  2. Dank je wel

  3. Helemaal top, deze post! 😉 Kunnen we iedereen op de Facebook groep met vragen hierover hier naar toe verwijzen 🙂

  4. Eufrasia. J.M.van Oijen - de Bruin. (Babs)

    Hartelijke dank voor uw uitleg.

  5. Anja Mulder

    Beste Oanh, nog niet zolang geleden heb ik via jouw webshop 1 kg Erythritol gekocht.
    Met welke Sukrin kan ik dt vergelijken? Ik wil dit wel eerst opmaken tot dat ik overga naar Sukrin.

  6. Wilna Pasman

    Bedankt voor de uitleg. Ik vind de smaak van Stevia niet lekker, misschien dat dit uitkomst biedt!

  7. Jet van Look

    Beste Oanh, In je laatste kookboek schrijft je bij alle recepten dat je gebruik maakt van erythritol. Maar volgens je uitleg is er verschil tussen sukrin en sukrin+. Welke moet ik nu gebruiken?
    Dank voor de uitleg!

  8. Thea klaver

    Hai oanh
    In sukrin+ zit dus stevia die moet ik dus niet nemen wegens intolerantie in de rest niet?

  9. Willy van Dijkhuizen

    Dag Oanh,

    ik heb laatst (ik geloof bij de Aldi, maar weet dat niet zeker meer) biologische kokosbloesem suiker van Mama Nature gekocht. Ben jij misschien ook bekend met dit product en zo ja, wat vind je daarvan?

    Ik hoor graag van je!
    Willy, Lelystad

    • Hoi Willy, Kokosbloesem suiker heeft helaas erg veel koolhydraten en om die reden gebruik ik het persoonlijk niet. 🙂

      Groetjes Oanh

  10. Wel een beetje veel reclame. Jammer want voor Merkartikelen betaal je vooral voor het merk. Beter is erbij te vertellen dat je ook op Productnaam kunt zoeken. Toch

    • Dit stuk is niet bedoeld om reclame te maken hoor Mieke. We krijgen alleen dagelijks de vraag over Sukrin en welke ik nou het liefst gebruik etc. Uiteindelijk is het gebruik van (in dit geval erythritol) met als doel om baksels ed zoet te krijgen dus kun je elk andere zoetstof of stevia gebruiken. Let dan wel op de zoetkracht en of het bakbestendig is etc. ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.