Surinaamse bami

Deze mega lekkere Surinaamse bami hebben jullie nog van mij tegoed! Het staat bij mij op het lijstje comfort food en doet het altijd goed op druilerige dagen als deze! Liefde gaat door de maag, en dat doet deze ook zeer zeker! Ik heb er ketjap bij gebruikt maar als je koolhydraatarm eet kan je beter kiezen voor sojasaus (de sojasaus met het groene dopje van kikkoman bevat minder zout). Het scheelt per persoon 3.7 g koolhydraten. Ik eet het ook vaak met peen, champignon of spitskool. De courgette bami maak je met deze spirelli!

Meer spaghetti recepten vind je hier.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Surinaamse bami

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 16.5 g khd per portie (+12,5 g khd per portie spaghetti)

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken. Heerlijk bij de Surinaamse bami!


Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen
  • 75 g sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 8 plakjes dunne verse gember
  • 25 ml zoete ketjap (khb)
  • 50 ml sojasaus
  • 50 g bleekselderij (stengel)
  • 75 g kastanjechampignons
  • 1 tl 5 kruidenpoeder
  • 1 tl trassi
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 kleine maggi bouillonblokjes 
  • snuf peper
  • 600 g courgette

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in blokjes, kneus de knoflook, snijd de peen en bleekselderij, champignons in dunne plakjes en snijd het sjalotje fijn.
Fruit de knoflook, peen en het sjalotje met kokosolie in de pan en voeg daar de blokjes kippendij, plakjes gember, ketjap, sojasaus, bleekselderij, champignons, kruidenpoeder, trassi, tomatenpuree en maggiblokjes bij. 
Bak het geheel op middelhoog vuur tot de kip mooi gaar is geworden en daar dan het vuur zacht. Voeg eventueel een snufje peper toe.
Rasp ondertussen de courgette in sliertjes en voeg het de laatste 2a3 minuten bij de rest in de pan.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bami, Surinaams,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

6 Comments

  1. Avatar foto

    Als je maar 20/25 khdr eet p.d. is dit toch wel erg veel, zelfs zonder ketjap.

  2. Avatar foto

    gebakken eitje erbij en heel klein beetje sambal

  3. Avatar foto

    Lijkt erg lekker, de ketjap 25 ml bij de sojasaus optellen, dus dan 75ml sojasaus?

  4. Avatar foto
    Lisette Spoelder

    Ziet er heerlijk uit! Kan je trassi ook vervangen? Ik ben allergisch voor schaal-en schelpdieren.

  5. Avatar foto

    Misschien een domme vraag maar wat wordt er bedoeld met kruidenpoeder?

  6. Avatar foto

    Zou je dit in de slowcooker kunnen maken? Enige tips hiervoor? Dank!!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.