Surinaamse bami!

Deze smaakvolle Surinaamse bami maak ik bijna wekelijks. Iedereen is er namelijk gek op! Ik maak het soms met courgetti die je makkelijk maakt met deze rasp en dit keer met deze koolhydraatarme spaghetti uit mijn winkeltje. Als je koolhydraatbeperkt eet is dit een verrukkelijke optie, als je koolhydraatarm eet zou ik de spaghetti met mate eten.

Ik heb er ketjap bij gebruikt maar als je koolhydraatarm eet kan je beter kiezen voor sojasaus (de sojasaus met het groene dopje van kikkoman bevat minder zout). Het scheelt per persoon 3.7 g koolhydraten. Ik eet het ook vaak met peen, champignon of spitskool. Maar hij smaakt ook heerlijk met taugé, bleekselderij, en paprika!

Meer spaghetti recepten vind je hier.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Surinaamse bami!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 16.5 g khd per portie (+ 12,5 g khd per portie spaghetti)

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen
  • 75 g sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 8 plakjes dunne verse gember
  • 25 ml zoete ketjap (khb)
  • 50 ml sojasaus
  • 50 g bleekselderij (stengel)
  • 75 g kastanjechampignons
  • 1 tl 5 kruidenpoeder
  • 1 tl trassi
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 kleine maggi bouillonblokjes
  • snuf peper
  • 600 g courgette

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in blokjes, kneus de knoflook, snijd de peen en bleekselderij, champignons in dunne plakjes en snijd het sjalotje fijn.
Fruit de knoflook, peen en het sjalotje met kokosolie in de pan en voeg daar de blokjes kippendij, plakjes gember, ketjap, sojasaus, bleekselderij, champignons, kruidenpoeder, trassi, tomatenpuree en maggiblokjes bij.
Bak het geheel op middelhoog vuur tot de kip mooi gaar is geworden en daar dan het vuur zacht. Voeg eventueel een snufje peper toe.
Rasp ondertussen de courgette in sliertjes en voeg het de laatste 2a3 minuten bij de rest in de pan.


Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.