Ik heb deze Tom Kha Kai soep gemaakt voor de challenge. Hij is eenvoudig om te maken en snel op tafel getoverd! Je kunt variëren met allerlei ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld garnalen in plaats van de kip. Ook heerlijk! Ik heb groene currypasta gebruikt, maar hij is ook lekker met bijvoorbeeld rode currypasta! In mijn tweede kookboek en mijn zesde kookboek heb ik heerlijke recepten voor currypasta.
Meer smakelijke soep recepten vind je hier!
Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!
PrintTom Kha Kai soep!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 15 g uien
- 15 g groene currypasta
- 1 stukje verse laos
- 1 stengel citroengras
- 2 el kokosolie
- 50 g champignons
- 2 gedroogde limoen blaadjes
- 10 ml vissaus
- 150 ml kokosmelk
- 200 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 25 g tauge
- kneepjes citroensap
- verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en de knoflook en ui fijn.
Bak de kip met de knoflook, ui, currypasta, laos en citroengras in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak het met de kip mee in de pan.
Voeg na enkele minuten de limoenblaadjes, vissaus, kokosmelk, water en het bouillonblokje toe.
Kook de soep tot de kip gaar is gekookt en voeg de taugé toe en naar smaak een kneusje citroensap.
Garneer de soep met verse koriander.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, tom Kha kai, Thai, thais, soep, kippensoep,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!