Witte chocolade ijs met frambozen!

Als afsluiter voor het kerstdiner heb ik deze overheerlijke witte chocolade ijs gemaakt! Hij is heerlijk romig en tevens een goede basis voor vele andere smakelijke ijs recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witte chocolade ijs met frambozen!

  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 6.3 g khd per portie

Ingrediënten

Garnering:


Bereidingswijze

Klop de eidooiers met de erythritol luchtig.
Klop de slagroom lobbig en voeg langzaam bij beetje de melk en de geklopte eidooiers toe.
Snijd het vanillestokje horizontaal bijna helemaal doormidden en verwijder de merg.
Smelt de chocolade en spatel het samen met de vanillemerg door de rest van het mengsel en giet het geheel in de ijsmachine.
Druk de ijsmachine aan en leg het minimaal 5 uur in de vriezer.

Hak de chocolade in stukjes en leg op 4 bordje een klein hoopje chocolade, gevolgd door een bol (of twee 😉 ) en frambozen.
Strooi er tot slot nog een beetje chocolade over.


Notities

Als je geen ijsmachine hebt, zou je het ook zonder kunnen doen. Roer dan elke 45 minuten in het ijs om kristalliseren te voorkomen! Het ijs zal alleen een stuk minder romig worden en misschien toch wat gaan kristalliseren.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, witte, chocolade, room, ijs


 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.