Ajam Rica Rica!

Ajam Rica Rica!

Afgelopen woensdag was er een verzoekje voor Rica Rica! Heerlijke pittige kippetjes met een oosters tintje. Lekker gekruid en perfect bij broccoli nasi (uit mijn rode boek) of bloemkoolrijst! Het is makkelijk om te maken en de volgende dag nòg lekkerder! 😉

Hier komt het recept:

Ingrediënten 4 personen

5.5 khd per persoon

  • 75 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kokosolie
  • 1 cm blokje verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl trassi
  • 5 gedroogde citroenblaadjes
  • 10 g tomatenpuree
  • 1/2 el sambal
  • 750 g kippenvleugels
  • 1 blokje bouillon
  • 300 ml water
  • 250 g tomaten

Bereidingswijze:

Snijd de uitjes in kleine stukjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit het in een pan met kokosolie en voeg het blokje gember, citroengras trassi, citroenblaadjes, tomatenpuree en sambal toe en bak het enkele minuten.
Voeg de kippenvleugeltjes toe en snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Voeg na ongeveer 10 minuten de rest van de ingrediënten toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en pruttel het geheel totdat de kip heerlijk mals is geworden.

Geniet! X

Ps: de volgende dag is het nòg lekkerder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*