Ajam Rica Rica!

Afgelopen woensdag was er een verzoekje voor Rica Rica! Heerlijke pittige kippetjes met een oosters tintje. Lekker gekruid en perfect bij broccoli nasi (uit mijn rode boek) of bloemkoolrijst! Het is makkelijk om te maken en de volgende dag nòg lekkerder! 

Klik hier voor meer diner recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ajam Rica Rica!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 5.5 g khd per portie

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de ajam Rica Rica!


Ingrediënten

  • 75 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kokosolie
  • 1 cm blokje verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl trassi
  • 5 gedroogde citroenblaadjes
  • 10 g tomatenpuree
  • 1/2 el sambal
  • 750 g kippenvleugels
  • 1 blokje bouillon
  • 300 ml water
  • 250 g tomaten

 


Bereidingswijze

Snijd de uitjes in kleine stukjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit het in een pan met kokosolie en voeg het blokje gember, citroengras trassi, citroenblaadjes, tomatenpuree en sambal toe en bak het enkele minuten.
Voeg de kippenvleugeltjes toe en snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Voeg na ongeveer 10 minuten de rest van de ingrediënten toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en pruttel het geheel totdat de kip heerlijk mals is geworden.


Notities

De volgende dag smaakt het nog lekkerder!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kip, stoof, diner, ajam, Rica,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Avatar foto

    Wat zijn goede bouillionblokjes om te gebruiken?

  2. Avatar foto

    Op welke bladzijde van het rode boek kan ik de broccoli nasi dan vinden?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.