Afgelopen woensdag waren er een aantal verzoekjes voor een recept met asperges. Aangezien het seizoen gaat beginnen, leek het mij leuk en vooral lekker om er iets lekkers mee te maken! Deze lasagne kan met kip of zalm maar ik heb hem volledig vegetarisch gemaakt en hij is verrukkelijk!
Klik hier voor meer lasagne recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAsperge lasagne!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 7.2 g khd
Ingrediënten
- 200 g courgette
- 50 g uien
- 75 g kastanjechampignons
- 3 el kokosolie
- 500 g asperges
- 200 g kruidenroomkaas
- 100 ml slagroom
- 1/2 groentebouillon
- snufje knoflookpoeder
- 1 tl oregano
- 150 g geraspte kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- 50 g tomaat
Bereidingswijze
Gebruik een schaaf om de courgette in dunne plakjes te schaven en strooi er zout over.
Snijd de uien en champignons in kleine blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de kontjes van de asperges en snijd ze in tweeën.
Voeg na enkele minuten de kruidenroomkaas, slagroom, bouillonblokje, knoflookpoeder bij de champignons in de pan en kook de saus totdat de saus dikker is geworden.
Verwarm de oven op 160c.
Dep de courgette af en giet een deel van de roomsaus in een ovenschaal, gevolgd door de asperges, courgettes en geraspte kaas. Leg de courgettes overdwars zodat het snijden en opscheppen straks gemakkelijker gaat.
herhaal dit totdat de courgettes en saus op is, en eindig de lasagne met in stukjes gescheurde mozzarella en plakjes tomaat.
Bak de lasagne 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, oven, schotel, lasagne
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wat zijn orgasmic herbs en waar kun je deze kopen?
Je kan er op klikken Rita! 🤗 Dan kan je er meer over lezen en eventueel bestellen op de webshop!
Deze was MEGA .was opzoek naar n lekker recept voor n vegetariër .maar vind deze zelf ook SUPER. is n blijvertje
Ga ik zeker maken, met de aspergetijd op komt!!!
Jaaaa leuk!! 🥰
Moeten de asperges rauw in de schaal of eerst koken. Alvast bedankt lijkt me heerlijk.
Ja ze kunnen gewoon rauw hoor! 🤗
Dankjewel ga ik het vanavond maken.
Ik kreeg dit recept door van mijn beste vriendin Joost, bedankt lieverd, ik ga het vanavond voor ons maken!
Wat superleuk Fransje! Ik hoop dat het heeft gesmaakt! 🙂
Oeps : ‘orgasmes’ herbs (staat in de bereidingswijze) 😉
Haha! Geweldig toch? 😝
Wat witte wijn bij de saus gedaan.. heerlijke toevoeging!
Zoooo klinkt ook goed ja! 🙌🏼
Wil dit recept vanavond maken ,maar moeten de asperges ook in laagjes ? Heb de kruiden en boek besteld het ziet er allemaal heerlijk uit !
Moet je de asperges niet eerst schillen ?