Asperge salade met zalm en Hollandse garnalen

Vandaag heb ik deze heerlijke lauw warme salade gemaakt met witte asperges, Hollandse garnalen, gerookte zalm en een lekker romige mosterd dressing! Ik vind het helemaal passend bij de lente. Lekker fris en helemaal passend voor de tijd van het jaar. Bij de Lidl heb ik de asperges gekocht, een soort van buitenbeentjes. Ze waren net even anders van vorm en dikte. De dikkere vind ik zelf perfect om tagliatelle slierten van te maken. Helemaal handig!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asperge salade met zalm en Hollandse garnalen

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 7.5 g khd

Ingrediënten

  • 250 g witte asperges
  • 1 ei
  • 35 g Hollandse garnalen
  • 75 g gerookte zalm
  • 2 takjes verse bieslook

Dressing:

  • 25 g roomboter
  • 1 tl mosterd
  • 3 el mayo

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2 cm van de onderkant en snijd de asperges en kook de asperges ongeveer 8 minuten in ruim water met een snufje zout. Kook ondertussen het eitje 7 minuten.
Leg de gekookte asperges op een bord met de Hollandse garnalen en zalm. Snijd het eitje in vieren en leg het erbij.

Maak vervolgens de dressing door de boter te smelten in een pannetje.
Draai het vuur uit en meng de mosterd en mayo erdoor. Voeg eventueel extra mayo tot een mooie romige dressing.

Verdeel de dressing over de salade en garneer de salade met fijngesneden bieslook.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, salade, zalm, garnalen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.