Ik heb vandaag ook deze overheerlijke witte chocolademousse gemaakt met frambozen. Hij is erg makkelijk om te maken en snel op tafel getoverd. Leuk om te serveren voor je gasten of gewoon lekker voor jezelf als ultiem verwen dessert! Het is ook leuk om te variëren met de chocolade. Probeer bijvoorbeeld deze koolhydraatarme melkchocolade of pure chocolade in plaats van de witte chocolade en vervang de frambozen met bessen. Heerlijk!
Klik hier voor meer ijs recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintWitte chocolademousse met frambozen
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 5.5 g khd
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 50 g witte chocolade (klik)
- 100 ml slagroom
- 50 g mascarpone
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 25 g frambozen
- 15 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au-bain marie en laat het iets afkoelen.
Mix de slagroom, mascarpone, gesmolten chocolade, vanille en sukrin lobbig en voeg als laatst de frambozen erbij. (leg wat frambozen apart voor de garnering)
Verdeel de mousse over 2 glazen, leg de frambozen erbovenop met eventueel nog wat extra gehakte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witte, chocolade, mousse, frambozen, dessert
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hallo, moet de gesmolten chocolade op een gegevn moment ook niet ergens aan toegevoegd worden?
Gemaakt met de suikervrije melkchocolade en frambozen echt een aanrader volgende keer met pure chocolade maken
Kan de mascarpone ook vervangen worden door philadelhia light?