Vandaag heb ik deze overheerlijke blueberry crumble cakes gemaakt! Ze zijn makkelijk om te maken en super lekker! Ik vind het heerlijk met een dotje roomkaas of natuurlijk een vers geklopt dot slagroom!
Klik hier voor meer leuke baksel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBlueberry crumble cakes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
- 40 g gesmolten roomboter
- 45 bruine suikervervanger (klik)
- 2 eieren
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 125 g amandelmeel (klik)
- 20 g kokosmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 100 g Griekse Yoghurt
- 50 g blauwe bessen
Crumble top:
- 30 g gesmolten roomboter
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten behalve de ingrediënten van de crumble top.
Verdeel het over 5 triangel vormpjes.
Maak dan de crumble top door de ingrediënten te mengen en te kruimelen over het andere mengsel in de bakvormpjes.
Bak de cakes ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.
Heerlijk met een beetje roomkaas!
Notities
Probeer eens rood fruit voor de variatie!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, blueberry, blauwe, bessen, gebak, gebakje, taart, triangel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wat zijn de voedingswaardes per cakeje
`Hi Oahn,
Klopt het dat deze cake 49 khd bevat, zoals hierboven vermeld?
of is het 4,9 khd?? aan de hand van de ingredienten lijkt mij 49 khd per stukje cake namelijk wel echt ontzettend veel.