In het weekend heb ik vaak de behoefte naar een snel maar lekker ontbijt!
En als het even kan, iets anders dan normaal 🙂
Ik mocht gisteren bij Estée eten van 24Kitchen en heb haar boek gekregen!
Onwijs gaaf en al bladerend zag ik daar een brood met chocolade en pindakaas.
Hoe lekker? Dus waarom niet gelijk een ontbijtje maken van pindakaas en chocolade?
Dit keer ook weer met een VLOG omdat ik het zo leuk vindt en uiteraard om te laten zien hoe easy het is om te maken! 🙂
Ingrediënten 1 mug cake
3khd- 1 ei
- 1 el amandelmeel
- 2 el pindakaas (lidl)
- 1 el slagroom
- 1 tl Sukrin+
- 1 tl vanille aroma
- 1 snuf bakpoeder
- snufje zout
- 1 pure chocolade brokje gebroken
Bereidingswijze:
Doe het eitje samen met alle ingrediënten in een magnetronbestendige mok
Doe het voor 2 minuten in de magnetron op 750 watt
Klaar is kees! 🙂
Tip: Als je geen magnetron hebt kun je het in de oven proberen op 200c voor 15á20minuten!
Kun je ipv de chocolade ook choco nibs gebruiken of zijn die dan te koolhydraatrijk?
Ja dat zou kunnen. Alleen smelt de cacao nibbs niet. ?
Bij mij wordt de mugcake zo droog. ik heb hem al 20 sec. korter in de magnetron gedaan, maar dat helpt niet. Wat kan ik weglaten of toevoegen om hem smeuïger te krijgen?
Je zou er meer slagroom of ongezoete amandelmelk bij kunnen doen Femke! ☺️
Ik verdraag geen slagroom. Mag ik dit vervangen door kokosmelk?
Tuurlijk Silvia! ☺️
Erg lekker. Ga nu proberen het savonds in de mok klaar te zetten dan smorgens in de magnetron. Als dat lukt kan mijn man het om drie s’ ochtends ete. ??
Hey Oanh,
Hoeveel koolhydraten bevat dit gerecht ongeveer? Ik heb mezelf op 40 gram maximaal per dag gezet om goed in Ketose te blijven. Misschien idee om dit bij al je gerechten aan te geven, dat maakt de dagelijkse koolhydraat puzzle makkelijker!