Oosterse biefstuk met groenten

Dit recept is er eentje uit de oude doos! Oosterse biefstuk met groenten. Heerlijk gekruid en lekker met allerlei groenten! Broccoli en peultjes met taugé is toch wel mijn favoriete combinatie.

Bekijk hier meer smakelijke diner recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oosterse biefstuk met groenten

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 3khd

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de oosterse biefstuk!


Ingrediënten

  • 1 stuk biefstuk
  • 2 kastanje champignons
  • 1/4 rode puntpaprika
  • 1 worteltje
  • 1/2 ui
  • klein handje taugé
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 bosuitje
  • verse korianderblaadjes
  • 1/2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el bakboter

Bereidingswijze

Marineer de biefstuk in de sojasaus, sesamolie, sambal en knoflookpoeder.
(het lekkerst is als de biefstuk een paar uur in de marinade kan marineren).
Snijd de ui, wortel en paprika in ringen en de champignons in vieren.
Verwijder de flieberige worteltjes van de taugé.
Smelt 1 el boter in een pan en bak de biefstuk aan elke kant 2.5 minuut medium rare (doe de marinade erbij).
Haal de biefstuk uit de pan en vouw het in aluminiumfolie.
Bak vervolgens de ui, paprika, champignons en wortel in de overgebleven marinade en doe in de laatste minuut de taugé bij het geheel.
Snijd ondertussen de bosui in kleine stukjes en maak het bordje op met de groenten, in plakjes gesneden biefstuk.
Daaroverheen de gesneden bosui en strooi er tot slot verse koriander en sesamzaadjes over de biefstuk


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, biefstuk, oosters, oosterse,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

22 Comments

  1. Avatar foto

    Wat te doen met de kastanjechampignons? Meebakken? Ik mis ze bij de bereiding…

  2. Avatar foto

    Dank je wel voor dit mooie recept.
    ik weet echter, dat mijn dochter en kleindochter vegetarisch zijn.
    Dus… zou je dit ook vegetarisch kunnen bedenken?
    Ik denk natuurlijk zelf ook mee…
    Pompoenplakjes?
    Tofu natuurlijk…

    Dagdag!
    Groetjes, Marlou

    .

  3. Avatar foto

    En ik mis de ‘verse korianderblaadjes’ in de bereiding..op het eind toevoegen?

    • Avatar foto

      Ja Sandra! Inderdaad, garneren met korianderblaadjes 🙂

      Groetjes Oanh

      • Avatar foto

        Had alle boodschappen gehaald, was de koriander alweer vergeten dat ik het gehaald had. Ik, dan ook 5x het recept opnieuw gelezen en idd uiteindelijk als garnering gebruikt. Het was heerlijk!!!!

      • Avatar foto

        Hoi, ik ben een beginner (sinds een weekje) met een kha dieet. Nu wil ik eerdaags dit recept gaan maken. Maar vraag me af de sojasaus is dat een zoute of zoete variant. Als ik namelijk sojasaus bij de AH intyp krijg ik ook verschillende ketjap’s te zien en tevens soja soorten. Nu weet ik niet wat er voor nodig is.
        Ben in elk geval zeer benieuwd.
        En bedankt voor het delen van al die recepten.

  4. Avatar foto

    Fantastisch gerecht heb meer paprika en champignons toegevoegd, ik ben net begonnen met je recepten,ben nu al gelukkig.

    • Avatar foto

      Wat fijn dat het je heeft gesmaakt Riet! 🙂

    • Avatar foto

      In een woord zalig! Kortgeleden je website ontdekt en al verschillende recepten geprobeerd. Erg lekker allemaal. Deze is tot nu toe favoriet. Vanavond een stampotrecept uitproberen 🙂

  5. Avatar foto

    Ik heb genoten, heel lekker.

  6. Avatar foto
    Nellie den Hertog

    Wat een heerlijk recept, echt een TOPPER!!!

  7. Avatar foto

    Ik heb er een variatie met kipfilet en bloemkoolrijst van gemaakt

  8. Avatar foto
    Piet van Winden

    Dit gerecht is zoooooo lekker en supersnel gemaakt!
    We hebben dit nu al enkele malen gegeten en het blijft een absolute topper!

  9. Avatar foto
    Paul Groenendijk

    Dit was genieten, heerlijk.

  10. Avatar foto
    Nellie den Hertog

    Echt een TOP recept, we hebben het al vaak gegeten, HEERLIJK!!!!!!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.