Oosterse biefstuk met groenten

Dit recept is er eentje uit de oude doos! Oosterse biefstuk met groenten. Heerlijk gekruid en lekker met allerlei groenten! Broccoli en peultjes met taugé is toch wel mijn favoriete combinatie.

Bekijk hier meer smakelijke diner recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oosterse biefstuk met groenten

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 3khd

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de oosterse biefstuk!


Ingrediënten

  • 1 stuk biefstuk
  • 2 kastanje champignons
  • 1/4 rode puntpaprika
  • 1 worteltje
  • 1/2 ui
  • klein handje taugé
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 bosuitje
  • verse korianderblaadjes
  • 1/2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el bakboter

Bereidingswijze

Marineer de biefstuk in de sojasaus, sesamolie, sambal en knoflookpoeder.
(het lekkerst is als de biefstuk een paar uur in de marinade kan marineren).
Snijd de ui, wortel en paprika in ringen en de champignons in vieren.
Verwijder de flieberige worteltjes van de taugé.
Smelt 1 el boter in een pan en bak de biefstuk aan elke kant 2.5 minuut medium rare (doe de marinade erbij).
Haal de biefstuk uit de pan en vouw het in aluminiumfolie.
Bak vervolgens de ui, paprika, champignons en wortel in de overgebleven marinade en doe in de laatste minuut de taugé bij het geheel.
Snijd ondertussen de bosui in kleine stukjes en maak het bordje op met de groenten, in plakjes gesneden biefstuk.
Daaroverheen de gesneden bosui en strooi er tot slot verse koriander en sesamzaadjes over de biefstuk


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, biefstuk, oosters, oosterse,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

18 Comments

  1. Wat te doen met de kastanjechampignons? Meebakken? Ik mis ze bij de bereiding…

  2. Dank je wel voor dit mooie recept.
    ik weet echter, dat mijn dochter en kleindochter vegetarisch zijn.
    Dus… zou je dit ook vegetarisch kunnen bedenken?
    Ik denk natuurlijk zelf ook mee…
    Pompoenplakjes?
    Tofu natuurlijk…

    Dagdag!
    Groetjes, Marlou

    .

  3. En ik mis de ‘verse korianderblaadjes’ in de bereiding..op het eind toevoegen?

    • Ja Sandra! Inderdaad, garneren met korianderblaadjes 🙂

      Groetjes Oanh

      • Had alle boodschappen gehaald, was de koriander alweer vergeten dat ik het gehaald had. Ik, dan ook 5x het recept opnieuw gelezen en idd uiteindelijk als garnering gebruikt. Het was heerlijk!!!!

  4. Fantastisch gerecht heb meer paprika en champignons toegevoegd, ik ben net begonnen met je recepten,ben nu al gelukkig.

  5. Ik heb genoten, heel lekker.

  6. Nellie den Hertog

    Wat een heerlijk recept, echt een TOPPER!!!

  7. Ik heb er een variatie met kipfilet en bloemkoolrijst van gemaakt

  8. Paul Groenendijk

    Dit was genieten, heerlijk.

  9. Nellie den Hertog

    Echt een TOP recept, we hebben het al vaak gegeten, HEERLIJK!!!!!!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.