Ik heb christmas pudding gemaakt voor de challenge deze week. Heerlijke zachte cakejes met stukjes gehakte nootjes en fruit. Lekker smeuïg door de appel, en als je koolhydraatarm eet kun je de appel vervangen met fijn geraspte wortel. Helemaal goedgekeurd door mijn zus! Ik heb ze gegarneerd met poedersuikervervanger maar ze zijn ook heerlijk met drizzle glazuur!
Ik heb de Christmas pudding gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer smakelijke cake recepten.
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintChristmas Pudding
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 4 stuks
- Aantal koolhydraten: 5,5 g khd per stuk (met appel en rozijnen)
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei
- 100 g geraspte appel (of wortel)
- 10 g rozijnen
- 20 g rood fruit diepvries
- 20 g grof gehakte walnoten
- 40 g gesmolten roomboter
- 1 el cacaopoeder
- 1 el speculaaskruiden
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Meng alle ingredienten en verdeel het mengsel over 4 bakvormpjes.
Bak de Christmas pudding 45-50 minuten in de oven.
Garneer de Christmas pudding met poedersuikervervanger of glazuur.
Glazuur maak je door 3 el poedersuikervervanger te mengen met een beetje water.
Sleutelwoorden: christmas, pudding, cake, cakejes, muffin, muffins, cupcake, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, low carb, keto
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?